27 Ekim 2016 10:40

Yazarlar, Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay için kitap imzaladı

Tutuklu Yazar Aslı Erdoğan ve Dilci Necmiye Alpay’ın yazar arkadaşları, Mephisto Kitabevi’nde ‘Kitabını kap gel’ başlıklı imza günü düzenledi.

Paylaş

Alicem AYDIN
İstanbul

Özgür Gündem gazetesi ile dayanışma gösterdikleri için tutuklanan Yazar Aslı Erdoğan ve Dilci Necmiye Alpay’ın arkadaşları, Mephisto Kitabevi’nde imza günü düzenledi. Yazarlar, Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay’ın kitaplarını ‘vicdani vekaleten’ imzaladıkları belirttiler.

Kabuk Adam, Mucizevi Mandarin, Kırmızı Pelerinli Kent, Hayatın Sessizliğinde, BirYolculuk Ne Zaman Biter, Bir Delinin Güncesi Bir Kez Daha, Taş Bina ve Diğerleri  kitaplarının yazarı Aslı Erdoğan, Türkçe Sorunları Kılavuzu, Dilimiz, Dillerimiz / Uygulama Üzerine Yazılar,Yaklaşma Çabası, dilbilimci Necmiye Alpay’ın kitaplarını imzalayacağı günü beklerken hukuk dışı bir şekilde tutuklu bulunduğunu belirten arkadaşları, kitaplarını ‘vekaleten’ imzaladı.

‘DAYANIŞMAYA DAHA ÇOK İHTİYAÇ VAR’

İmza günü ilk olarak Aynur Uluç, Tuluhan Tekelioğlu ve Celal Başlangıç ile başladı. Tuluhan Tekelioğlu, yazarların, gazetecilerin bugün daha çok dayanışma içerisinde olması gereken bir dönemde olduğumuzu söylerek şunları söyledi: “Son derece despot, hukuksuz, adaletin  tek teraflı çalıştığı bir dönemden geçiyoruz. Bugün Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay ile dayanışma için buluştuk. 70 yaşındaki bir insan hakları savunucusu içeride tutulurken kadınları taciz eden, kadınlara şiddet uygulayan insanlar salıveriliyor.”
Celal Başlangıç ise sadece Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay için değil AKP’nin söylemlerine muhalif olduğu için tutuklanan bütün gazeteciler ve yazarlar için geldiğini ifade etti.

Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay’ın tutuklu bulunmasının utanç verici olduğunu söyleyen Hande Çayır, “Bu zamana kadar elimizden geleni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Gazeteci Hayko Bağdat ise konuşmasında şunları dile getirdi: “Ülkemiz demokrasi ve ifade özgürlüğü açısından her zaman problemler yaşamıştır. Arkadaşlarımızın tutuklu bulunmasının amacı Kürt halkının yalnız bırakılmasıdır. Kürt halkının yalnız bırakılmak istenmesine karşı olduğum için buradayım.”

OKURLAR, ERDOĞAN VE ALPAY’IN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ İSTEDİ

Kitap imzalatmaya gelen Meral Demir adındaki okur düşüncelerini şöyle ifade etti: “Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay’ın suçu sadece düşünmektir. Düşündükleri, düşündüklerini yazdıkları için tutuklu bulunan bütün yazar ve gazetecilere destek olmak için buradayım.” Döndü Parlak ise İlk defa gıyabında kitap imzalatmaya geldiğini belirterek, “Umarım bir an önce özgürlüklerine kavuşurlar” dedi. 

İmza günü şu isimlerle devam edecek;

14:00 – 14:30 Ayşegül Devecioğlu, Işıl Özgentürk

14:30 – 15:00 Mehmet Zaman Saçlıoğlu, Gülsüm Cengiz,

15:00 – 15:30 Hülya Adak, Ümit Aktaş, Feyza Hepçilingirler

15:30 – 16:00 Mustafa Sütlaş, Nalan Çelik,

16:00 – 16:30 Ahmet Balad Coşkun, Muazzez Uslu Avcı

16:30 – 17:00 Egemen Berköz, Yaşar Miraç,

17:00 – 17:30 Türker Armaner, Ferhat Kentel

17:30 – 18:00 Mıgırdiç Margosyan, Cengiz Hakkı Zariç, Murat Özyaşar

18.00-   18.30 Pakrat Estukyan, Esra Alkan

18:30 – 19:00 Feridun Andaç, Esmahan Aykol

19:00 – 19:30 Yavuz Ekinci, Fatmagül Berktay

19:30 – 20:00 Hakan İşcen

20:00 – 20:30 Hayri Yetik, Vivet Kanetti
 

ÖNCEKİ HABER

Emekçilerden OHAL tepkisi: PTT’de cadı avına son verilsin

SONRAKİ HABER

Kışanak ve Anlı'nın gözaltına alınmasına Adana'dan tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...