27 Ekim 2016 10:20

Emekçilerden OHAL tepkisi: PTT’de cadı avına son verilsin

Zonguldak’ta KESK üyesi kamu emekçileri PTT'deki açığa almalara ve OHAL uygulamalarına karşı basın toplantısı düzenlendi.

Paylaş

KESK Zonguldak Şubeler Platformu, PTT’de çalışan Haber-Sen üye ve yöneticilerinin OHAL kapsamında görevden alınmasına tepki gösterdi. Basın toplantısına, açığa alınan Haber-Sen Zonguldak Şube Yöneticisi İbrahim Damatoğlu ve PTT emekçisi Ramazan Ergil de katıldı..

Basın metnini okuyan Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol, açığa almalara ve OHAL uygulamalarına tepki gösterdi. Haber Sen Üyesi İbrahim Damatoğlu'nun 10 Ekim Ankara Katliamı’ndan yaralı kurtulduğunu hatırlatan Akyol, “Darbeye, darbecilere karşı kameraların önünde özgürlük ve demokrasi nutukları atanlar özgürlük ve demokrasiyi sadece kendileri için istediklerini kısa sürede gösterdi. Çalışanların hak ve çıkarlarını savunmak için yürütülen sendikal faaliyetler darbe fırsatçıları tarafından açığa almaların, gerekçesi haline getirilmek istenmektedir” dedi.

Haber-Sen’in KESK’e bnağlı diğer sendikalar gibi “Herkese güvenceli iş, güvenli gelecek” talebinden taviz vermeyen bir mücadele örgütü olduğunu dile getiren Akyol, adalet, barış, laiklik ve demokrasiyi kazanmak mücadeleyi sürdüreceklerini dile getirdi. (Zonguldak/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: Belediyeler iade edilene kadar direniş var

SONRAKİ HABER

Yazarlar, Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay için kitap imzaladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...