27 Ekim 2016 08:11

İzmir Valiliğinden geri adım; Ayşegül Kocaaslan göreve döndü

8 Mart Mitingindeki konuşması nedeniyle İzmir Valiliğinin OHAL’e dayanarak görevden aldığı Eğitim Sen Yöneticisi Ayşegül Kocaaslan göreve iade edildi.

Paylaş

Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Kadın Sekreteri Ayşegül Kocaaslan,  8 Mart Dünya Emekçiler Günü Mitingi'nde basın bildirisini okumasının ardından başlatılan idari soruşturma sonucunda ilk olarak İzmir İl Disiplin Kurulu tarafından "1 yıl kademe ilerlemesinin durdurulması cezası" almıştı. Cezayı yetersiz bulan İzmir Valisi Erol Ayyıldız soruşturmanın 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa (DMK) göre değil OHAL kapsamında yayımlanan 667 Sayılı KHK'ye göre yapılması gerektiğini bildirdi. Vali Ayyıldız'ın, talimatıyla Kocaaslan açığa almıştı. Bu kararla birlikte, Ayşegül Kocaaslan, OHAL Kararnamesi'nden dört buçuk ay önce yaptığı bir konuşma nedeniyle cezalandırılmış olurken, “cezai yaptırımlar geriye doğru yürütülemez” ilkesi de yok sayılmıştı. 

EĞİTİM SEN HEYETİ VALİ İLE GÖRÜŞTÜ

Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Yürütme Kurulu üyelerinden oluşan heyet, Ayşegül Kocaaslan'ın  açığa alınması hakkında İzmir Valisi Erol Ayyıldız'la görüşerek karardan geri dönülmesini istedi. Heyet, Vali Ayyıldız'ın "Hata yaptık" diyerek, Kocaaslan'ın işine geri dönmesi için işlemleri başlattığını ifade etti. Ayşegül Kocaaslan, Tire İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeki görevine bugün yeniden başladı. 

'YANLIŞTA ISRAR EDİLMEMESİ OLUMLU' 

Valiliğin kararını Evrensel’e değerlendiren Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Bahri Akkan, İzmir Valisi'nin yanlışta ısrar etmemesinin olumlu bir gelişme olarak değerlendirdiklerini ifade ederek "İzmir Valisi'nin kendisinden önce başlamış olan ama çok ciddi hukuk skandalına dönüşmüş, 29 Aralık iş bırakma eylemleri sonucunda zorla verilmeye çalışan cezalar noktasında da aynı tavrı göstermesini, hukuk çerçevesinde kararlar almasını bekliyoruz. Bu gelişme İzmir'de uzun süredir devam eden sertlik politikalarının sonuna umarım işaret eder. Kendisi gibi düşünmeyenleri cezalandırmayı düşünen anlayışın terk edilmesinin ilk adımı olmasını diliyoruz" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İnternette şantaja direnen kadınlar: Bedenimden utanmıyorum

SONRAKİ HABER

Torunlar Davası: İşçinin kardeşi salondan çıkarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...