26 Ekim 2016 18:28

Kızılkaya’dan tecride karşı mektup çağrısı

Ertuğrul Mavioğlu ile duruşmada görüşen mahpus gazeteci İnan Kızılkaya, hapishanedeki tecrit koşullarını kırmak için mektup gönderme çağrısı yaptı.

Paylaş

Yargılanan Özgür Gündem Nöbetçi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Mavioğlu ile duruşmada görüşen mahpus gazeteci İnan Kızılkaya, hapishanedeki tecrit koşullarını kırmak için mektup gönderme çağrısı yaptı.

Bianet’ten Elif Akgül’e konuşan Mavioğlu, Kızılkaya ile duruşmada görüştüklerini belirterek gazetecinin cezaevindeki durumunu şöyle özetledi: “Tecrit koşulları devam ediyor. Sorun, sadece bir iki kişiliği hücrelerde kalmaları değil. Telefon, kitap ve mektup hakları gasp ediliyor. İnan görüşe çıktıklarını ama kısıtlamaların sürdüğünü söyledi. Avukat görüşleri hem kayıt cihazıyla hem de gardiyanlarca dinleniyor. Bu şekilde avukat müvekkil mahremiyetleri, savunma hakları ihlal ediliyor. Bunu en son 12 Eylül’de uyguluyorlardı. Ayrıca Özgür Gündem binası mühürlü olduğu için savunmaya konu olacak tüm belge ve dökümanlar mühürlü binanın içinde.” 

‘KAMUOYU BU GAZETECİYİ YALNIZ BIRAKMAMALI’

Mavioğlu şöyle devam etti: “İnan, bizden mektup yazmamızı istedi. Çok sayıda mektup giderse cezaevi yönetimi de mektupları teslim etmek konusunda daha acil karar vermek zorunda kalabilir. APS ile gönderilmesini istedi. Mevzu sadece mektubu göndermek değil, gönderdiğimiz mektupların teslim edilip edilmediğini cezaevine sormamız gerekiyor. Kamuoyunun bu konuda duyarlılık göstermesi gerekiyor. İnan iyi bir gazeteci. Gazetecilik yaptığı için tutuklu. Halkın haber alma hakkını savunmanın bedelini ödeyen bu insanı kimse yalnız bırakmamalı.” 

Kızılkaya’ya mektuplarınızı APS ile Silivri 9 No’lu Kapalı Ceza İnfaz Kurumu adresine gönderebilirsiniz.

İNAN KIZILKAYA HAKKINDA

İSTANBUL 8. Sulh Ceza Mahkemesi’nin “örgüt propagandası” suçlamasıyla Özgür Gündem’i kapatmasının ardından gazetece polis baskınında gözaltına alınan İnan Kızılkaya, Özgür Gündem Genel Yayın Yönetmeni Zana Kaya ile birlikte “örgüt üyeliği” iddiasıyla 22 Ağustos’ta tutuklanmıştı. Özgür Gündem Nöbetçi Yayın Yönetmenlerine açılan her davada, Sorumlu Yazıişleri Müdürü sıfatıyla “örgüt propagandası” yaptığı gerekçesiyle sanık olan Kızılkaya, tutuklandığından beri tecritte.(MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İnternette okuduklarınızı doğrulamak için teyit.org yayında

SONRAKİ HABER

Kansere Haykıranlar korosu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa