26 Ekim 2016 18:14

ÇHD: Kışanak ve Anlı serbest bırakılsın

ÇHD İstanbul Şubesi, gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın serbest bırakılmasını istedi. 

Paylaş

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. 

Siyasal iktidarın Kürt halkına yönelik saldırı ve asimilasyon politikalarını yükseltmek ve gelinen noktada mücadeleyi tamamen yok etmek için elinden geleni yaptığını ifade eden ÇHD açıklamasında, "Yaşanan gözaltı işlemi ve Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığının açıklaması birlikte değerlendirildiğinde açıkça görülmektedir ki, siyasal iktidar Kürt halkına yönelik saldırı ve baskılarını daha da artırarak sürdürecektir" diye belirtti. 

'KÜRT HALKININ YANINDAYIZ'

"Ne yapılırsa yapılsın gerçeklerin üstü örtülemez" denilen açıklamada şunlar belirtildi: "Kürt halkının kendi oyları ile seçtiği Belediye başkanlarına yönelik hukuk dışı bu uygulama asla kabul edilemez. Gültan Kışanak ve Fırat Anlı derhal serbest bırakılmalıdır. Kürt halkına yönelik yok etme politikalarına son verilmelidir. Çağdaş Hukukçular Derneği olarak Kürt halkının yanında olduğumuzu bir kez daha tekrarlıyor ve tüm üyelerimizi ve kamuoyunu dayanışmaya çağırıyoruz." (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Dayanışma Akademisi'nde hükümetin rant politikası anlatıldı

SONRAKİ HABER

POL-NET çöktü, havalanı ve gümrüklerde işlemler durdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...