26 Ekim 2016 17:10

İş güvenliği teklifi AKP’li vekillerin oylarıyla reddedildi

İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu hakkında verilen değişiklikle ilgili kanun değişiklik teklifi AKP milletvekili oylarıyla reddedildi.

Paylaş

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu hakkında verdiği değişiklikle ilgili kanun değişiklik teklifi AKP milletvekili oylarıyla reddedildi.  

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun 7’nci maddesinin değiştirilerek kanunun kamu hariç 10 kişiden az işçi çalıştırılan yerlerde hayata geçirilmesini teklif ettiğini belirten Gürer, “Türkiye’de 2014 yılı itibarıyla 1 veya daha fazla sigortalı işçi çalıştıran iş yeri sayısı 1 milyon 679 bin 940’tır. Bu iş yerlerinin yüzde 85’ine karşılık gelen 1 milyon 434 bin 262 iş yeri, 10 kişinin altında personel çalıştıran işletmelerdir” dedi. Türkiye’nin iş cinayetlerinde Avrupa 1’incisi ve dünya 3’üncüsü olmasının kabul edilemez olduğunu belirten Gürer, şöyle devam etti: “İş cinayetleri kaza ve kader değildir, tamamı önlenebilir. İnsan yaşamının değeri, bir fiyatlandırmayla hesaplanamaz. Eğer bir işyeri açılıyorsa, 10 kişiden az kişi çalıştırıyorsa, orada iş güvenliği ve yasayla ilgili yapılacak düzenlemelerde, eğer kişinin bu yollu mağduriyeti oluşuyorsa, devletin destek vermesi gerekir” dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Vergi affında süre uzatıldı

SONRAKİ HABER

Sendikalı işçilerin işten atılması protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...