26 Ekim 2016 16:37

‘Bir hayat daha bitmeden serbest bırakın’

İHD Hapishaneler Komisyonu, “Dünya Hasta Hakları Günü” dolayısıyla İHD Genel Merkezi’nde dün basın toplantısı düzenledi.

Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD) Hapishaneler Komisyonu tarafından güncellenen verilere göre cezaevlerinde 323’ü ağır toplam 905 hasta mahpus bulunuyor. Şubat ayında bu rakam 756 olarak açıklanmıştı. İHD Hapishaneler Komisyonu, “Dünya Hasta Hakları Günü” dolayısıyla İHD Genel Merkezi’nde dün basın toplantısı düzenledi. Burada konuşan İHD Hapishanelerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Necla Şengül, “Türkiye cezaevlerinde 323’ü ağır toplam 905 hasta mahpus bulunmaktadır. Bu kadar hasta mahpus olur mu ya da bu kadar mahpus hasta olur mu diye merak edip durumu sorgulayan bir sistem olmadığı için bu insanların sayıları her geçen gün eksilerek artmaktadır. Yaşamını yitiren bir hasta mahpusu cezaevinden tabutla çıkarmış olmanın utancını yaşarken yeni birçok hasta mahpusun ismini listelere yazmak zorunda kalıyoruz” dedi. 

Hasta tutukluların yaşamlarından toplumun sorumlu olduğuna dikkat çeken Şengül, şu çağrıyı yaptı: “En temel insan hakkı olan yaşam hakkının, hasta bedenlerin hapsedilmesi yoluyla ihlal edilmesini kabul etmeyeceğiz” dedi. Başta Cumhurbaşkanı ve Başbakan olmak üzere tüm yetkililere,seslenen Şengül, “Bir hikâye daha bitmeden, bir hayat daha eksilmeden, bir hasta mahpus daha ölmeden tüm hasta mahpuslar serbest bırakılsın” dedi. (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Mülkiye’de ‘OHAL ve hukuk’ dersi

SONRAKİ HABER

Kaymakamdan AKP flaması önünde hatıra fotoğrafı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...