26 Ekim 2016 16:29

Sahte içkiden dolayı 1 haftada 15 ölüm

Çukurova Üniversitesinden (ÇÜ) bilim insanları, sahte içkiden zehirlenme olaylarının artması üzerine uyarılarda bulundu.

Paylaş

Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nebile Dağlıoğlu ve Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgut Cabaroğlu, yaptıkları açıklamada sahte içkiden zehirlenme vakalarının yılda 3 ya da 4’ü geçmezken, son bir haftada 15’i bulduğunu belirtti.

Sahte içkinin “merdiven altı” olarak tabir edilen koşullarda üretiminin artığını belirten Prof. Dr. Cabaroğlu, bununla beraber tüketici güvenliğinin risk altına girdiğini ve zaman zaman yaşanan metil alkol zehirlenmesine bağlı ölümler oluştuğunu söyledi. Prof. Dr. Cabaroğlu, piyasada sahtesi en fazla görülen alkollü içeceğin ‘rakı’ olduğuna dikkat çekti.

PİYASASI GENİŞLİYOR

Vergi artışına bağlı olarak fiyatların yükselmesinin merdiven altı piyasayı hareketlendirdiğini, bu ürünlere özellikle geliri düşük kesimler, bazı eğlence yerleri, oteller, turizm bölgeleri ve büyük şehirlerde tekel bayilerinin ilgi duyduğunu anlatan Prof. Dr. Cabaroğlu, sahte içki pazarının da büyüdüğünü vurguladı. 

Doç. Dr. Nebile Dağlıoğlu da metil alkol zehirlenmesinin başlıca belirtilerinin baş ağrısı, bulantı, kusma, baş dönmesi, görmede bulanıklık olarak seyrettiğini açıkladı. Dağlıoğlu, daha ileri dönemde körlük, koma hali ve ölüm olaylarının gerçekleştiğini ifade etti.  (Adana/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Ayvalıtaş davasında sanıklar yine tutuklanmadı

SONRAKİ HABER

Ameliyat sonrası ölümde doktorlara 6 yıl hapis istemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...