26 Ekim 2016 14:43

Tüm Bel-Sen: Bu saldırı tüm yerel yönetimlere'

Tüm Bel-Sen sendikası, Diyarbakır Belediyesi Eş Başkanları Kışanak ve Anlı'nın gözaltına alınmasını yazılı açıklama ile kınadı

Paylaş

KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gülten Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Yazılı olarak yapılan açıklamada, ülkenin 12. ve bölgenin en büyük kenti olan Diyarbakır'da halkın oylarıyla seçilen belediye başkanlarının gec yarısı gözaltına alındığı ifade belirtildi. Büyükşehir Belediyesine yapılan baskında belediye çalışanlarının yanı sıra avukatların dahi içeriye alınmadığı ifade edilen açıklamada, yüzde 70’lere varan oy oranıyla seçilen belediye eş başkanlarının gece yarısı evlerinin basılarak gözaltına alınmalarının AKP iktidarının hukuksuzlukta sınır tanımadığını gösterdiği kaydedildi. Öt yandan Diyarbakır'ın Ortadoğu’nun en kadim kentlerinden ve bölge halkı için hem siyasal hem de kültürel olarak önemli bir merkez olduğuna dikkat çekilen açıklamada, belediye eş başkanlarının gözaltına alınması “Başta bölge halkı olmak üzere tüm topluma yönelik mutlak teslimiyet dayatan bir gözdağı mesajı” olarak değerlendirildi.

'KABUL ETMİYORUZ'

Açıklamada, “Halkın büyük çoğunluğunun oylarıyla yönetimi belirlenen belediye binasına baskın yapıp seçilen eş başkanları gözaltına alarak AKP iktidarı tüm topluma açıkça demektedir ki; 'ya bana diz çökecek ve gönüllü kullarım olacaksınız ya da baskı, şiddet ve hukuksuzlukları yaşamak zorunda kalacaksınız'. Yerel yönetimlerin asli birer parçası olan biz yerel yönetim emekçileri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve eş başkanlarına yapılan bu antidemokratik ve hukuk dışı operasyonu, tüm yerel yönetimlere ve demokratik kurumlara yapılmış bir saldırı olarak görüyor ve faşizan bir rejim inşası kapsamında halkın iradesinin bu şekilde gasp edilmesi girişimini asla kabul etmiyoruz” denildi. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Yazalar Erdoğan ve Alpay’ın kitaplarını imzalayacak

SONRAKİ HABER

Toğrul: Alevilere saldırılar birbiriyle bağlantılı mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...