20 Mayıs 2012 19:32

Velilerin 4+4+4 isyanı

İstanbul Sultangazi ilçesi’ndeki Gazi Mahallesi’nde veliler 4+4+4 eğitim sistemini protesto etti. Aslangazi ilköğretim Okulu önünde bir araya gelen yaklaşık 200 veli adına basın açıklamasını okuyan Gülbahar Çiçek, 4+4+4 eğitim siteminin alt yapısı oluşturulmadan hayata geçirilmeye çalışıldığını sö

Velilerin 4+4+4 isyanı
Paylaş

Çocukların gelişimsel olarak ilköğretime hazır olduklarında okula başlaması gerektiğini vurgulayan Çiçek, “Bunun için okula başlamadan en az bir yıl okul öncesi eğitim almalıdırlar. 2012-2013 eğitim öğretim yılında 5 yaşındaki çocuklar ile 6–7 yaşındaki çocuklar aynı sınıfta mı eğitim görecekler? 66 ayını dolduran çocuklarımızı bu kaosun içerisine nasıl atmamızı bekliyorsunuz” diye sordu.

BİR KUŞAK HEBA EDİLECEK

İlçelerinde  ve ülkenin bir çok bölgesinde yeterli okul sayısı yokken ilköğretimin ilkokul ve orta okul olarak bölünmesinin hangi kriterlere göre olacağını da soran Çiçek, “Okullarımızın ayrışması ile birlikte çocuklarımız öğretmenlerden ve arkadaşlarından ayrılacak. Çocuklarımızın bütün bir eğitim hayatını etkileyecek bir travmaya izin vermeyeceğiz” diye belirtti. Okul sayılarının arttırılıp yeni yapılan okullara yeterli öğretmen ataması yapıldıktan sonra ilköğretim binalarının ayrılması gerektiğini belirten Çiçek “Öğrencilerimiz denek değil, sistemdeki değişiklilerin maddi zemini oluşmadan atılacak adımlar bir kuşağın heba olmasına yol açacaktır” dedi.

EĞİTİMİN YÜKÜ VELİLERE YIKILIYOR

Çiçek ilköğretimin devlet okullarında parasız olduğu yönündeki  ibarenin yasa maddesinden çıkarıldığını hatırlatarak şöyle konuştu; “Bizlerden çeşitli yollarla eğitimin yükünü üstlenmemizi hep sağladınız. Eğitimi kendi sırtına bir yük gören ve bu yükü biz velilere yıkan bir anlayışı istemiyoruz” şeklinde tepkilerini dile getirdi. Bütün dünya ülkelerinde mesleğe yönlendirmenin daha ileri yaşlarda olduğunu söyleyen Gülbahar Çiçek “9 yaşındaki çocuklarımızı hangi bilimsel verilere göre mesleklere yönlendireceksiniz. Çocuklarımızın geleceklerinin karartmanıza izin vermeyeceğiz” dedi.

HERKESE EŞİT, PARASIZ EĞİTİM İSTİYORUZ

Eğitim sisteminin siyasete alet edilmesini de eleştiren Çiçek, insanlar arasında sınıf farkı, din, dil, ırk ayrımı gözetilmeden herkese eşit bir eğitim sisteminin uygulanması gerektiğini söyledi.Çiçek son olarak 4+4+4 eğitim sitemine karşı veliler olarak mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti. Eyleme Gazi Mahallesi Muhtarı Nevzat Altun , Zübeyde Hanım Mahallesi Muhtarı Ali Ekber Palabıyık ve Gazi Cem Evi yönetimi de destek verdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kaypakkaya için İstiklal Caddesi’nde yürüyüş

SONRAKİ HABER

Arap Baharının çiçekleri soldu, hasat zamanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...