26 Ekim 2016 14:08

Sendika ve meslek örgütleri: Demokrasi tehdit altında

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB ortak açıklamayla Diyarbakır Belediyesi Eş Başkanları Gülten Kışanak ve Fırat Anlı'nın serbest bırakılmasını istedi.

Paylaş

Gözaltıların yalnızca Diyarbakır halkının iradesine darbe olmadığı belirtilen açıklamada, “Halkın iradesiyle seçilmiş belediye başkanlarını keyfi olarak gözaltına alan bir zihniyetin ülke demokrasisi açısından ne kadar büyük bir tehdit olduğu açıktır” denildi. 

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB Diyarbakır Belediyesi Eş Başkanları Gülten Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Yazılı olarak yapılan ortak açıklamada, OHAL ve buna dayanarak çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle siyasal iktidarla aynı görüşü paylaşmayan geniş bir kesimin hedef tahtasına konduğu ifade edildi. İktidarın seçim yoluyla gelemediği belediyelere kayyım ataması, belediye başkanlarını gözaltına alması, tutuklamasının hukuk tanımazlıkta sınır tanımadığını bir kez daha gösterdiği belirtilen açıklamada, “Geldiğimiz noktada sürekli gerilim ve çatışma siyaseti üzerinden hareket eden, demokrasiyi sadece kendisi gibi düşünenler için hak gören, halkın iradesiyle seçilmiş belediye başkanlarını keyfi olarak gözaltına alan bir zihniyetin ülke demokrasisi açısından ne kadar büyük bir tehdit olduğu açıktır. Bilinmelidir ki, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı’nın gözaltına alınması sadece Diyarbakır halkının iradesine bir darbe değildir. Türkiye’de demokrasiden, barıştan, emekten yana olan herkese verilmiş bir gözdağıdır” denildi. 

BUGÜN BELEDİYEYE, YARIN PARLAMENTOYA

Emek ve meslek örgütlerinin, belediye eş başkanlarının Diyarbakır halkının siyasi iradesine yönelik intikam amaçlı, halkın iradesini hiçe sayan ve demokratik muhalefeti susturmaya yönelik hedefin bir parçası olarak gördüğü vurgulanan açıklamada, demokratik siyasetin tüm kanallarını kapatacak, bugün belediyeleri yarın tüm parlamentoyu işlevsiz hale getirecek baskı ve zora dayalı bu hukuksuzluğa herkesin karşı çıkması gerektiği ifade edildi. Açıklamada, gözaltındaki belediye başkanlarının derhal serbest bırakılması istendi. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

HDP’nin kapalı alandaki açıklamasına polis kuşatması

SONRAKİ HABER

Çayan Demirel ile dayanışma gecesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...