26 Ekim 2016 14:06

HDP’nin kapalı alandaki açıklamasına polis kuşatması

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınması HDP Kocaeli İl Örgütü tarafından tepkiyle karşılandı.

Paylaş

Konuyla ilgili HDP Kocaeli İl Örgütü parti binasında basın açıklaması gerçekleştirdi. Polisin HDP önünde konuşlandığı görülürken, parti binasına yönetici olmayanların girişleri engellendi. TOMA ve çevik kuvvet ekiplerinin parti önünde açıklamanın saatler öncesinde beklemeye başladığını ve üyelerin içeri alınmadığını belirten HDP yöneticileri, OHAL’in içeride yapacakları açıklamaya da müdahale ettiğini belirtti. Polisin HDP önündeki bekleyişi, trafiği de engelledi. 

‘BU GİDİŞATA DUR DEMELİYİZ’

Basın açıklaması öncesinde konuşan HDP Eski Milletvekili ve eski AB Bakanı Ali Haydar Konca, ülkenin yönetim krizi içerisinde olduğunu belirtti. Baskıların yoğunlaşarak devam ettiğini ifade eden Konca, “Ülkede yönetememe hali vardır. İçeride ve dışarıda zor bir durum vardır. Bu baskıların nedeni odur. Halkın iradesine darbe vurularak, korku imparatorluğu yaratarak suskun bir toplum yaratılmak isteniyor. Sadece Kürtlere yönelik bir baskı da söz konusu değildir. Türkiye'de muhalif olan kim varsa herkese dönük bir saldırı altındayız. Herkesin siyasi aidiyetini bir kenara bırakarak yan yana gelmesi gerekiyor. Bu gidişata dur demek için yan yana gelmeliyiz” ifadelerini kullandı.

‘SİVİL DARBE ÖRNEĞİ’

Konca’nın ardından konuşan HDP İl Eş Başkanı İbrahim Ergin, darbe girişimi sonrası hukuksuz uygulamaların hedefinin darbecilerden çok Kürtlere, Alevilere, işçilere ve emekçilere yöneldiğini belirtti.Yaşananları sivil bir darbe olarak değerlendiren Ergin, “TBMM’de kurulan darbe araştırma komisyonunun daveti üzerine komisyona bilgi verdikten sonra Diyarbakır’a dönerken havalimanında gözaltına alınan Gültan Kışanak ve evinden gözaltına alınan Fırat Anlı’ya uygulanan bu hukuk dışı eylem tam bir sivil darbe örneğidir. 15 Temmuz’dan önce başlayan ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrası derinleşen hukuksuz uygulamaların hedefi darbecilerden çok toplumsal muhalefetin ana dinamiklerine, Kürtlere, Alevilere, işçilere, sendikalara ve demokratik kitle örgütlerine yönelmiştir. Yapılanın adı hak, hukuk ve hiçbir etik değeri tanımamazlıktır” şeklinde konuştu.

Kocaeli’de OHAL kuşatmasını kırmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Ergin, polisin binalarının önünü kuşatmasını ise protesto ettiklerini belirtti. (Kocaeli/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Engelsiz film gösterimleri başlıyor

SONRAKİ HABER

Sendika ve meslek örgütleri: Demokrasi tehdit altında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...