26 Ekim 2016 13:51

Kışanak ve Anlı'nın gözaltına alınmasına kelepçeli protesto

HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş, Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasını Meclis Genel Kurulu'na getirdiği kelepçe ile protesto etti.

Paylaş

Meclis Genel Kurulu'nda söz alan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasını, Başbakan Binali Yıldırım'ın oturduğu sıraya kelepçe bırakarak tepki gösterdi.

Diyarbakır'ın Kürt halkının gözbebeği olduğunu belirten Beştaş, AKP sıralarına doğru "Kesintisiz darbe sürecine karşılık kesintisiz direniş süreci bugünden itibaren başlamıştır ve biz demokratik tepkimizi her zeminde göstermeye devam edeceğiz. Sizin siyaseten söyleyecek bir sözünüz yok. Siz zorbalıkla, zulümle, baskıyla ve işkenceyle bu ülkeyi yönetmeye çalışıyorsunuz. Bizimle siyaseten çarpışamıyorsunuz belediye başkanlarını, il başkanlarını alıyorsunuz" şeklinde konuştu.

Beştaş, konuşmasının ardından yanında getirdiği kelepçeyi, genel kurul salonunda Başbakan'ın oturduğu sıraya bıraktı. Beştaş, daha sonra kelepçeyi konuşma yapılan kürsüye bırakarak yerine geçti.

Sataşma iddiasıyla söz alan AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Beştaş'a "Burada kelepçelerle şov yapmak hakkınız değildir. Buradan farklı bir olay çıkarılmaya çalışılıyor ki bu yargı sürecini etkilemek demektir. Ya siyaset yapacaksınız ya da bu örgütle aranıza mesafe koyacaksınız" dedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Adana'da canlı bomba operasyonu: 7 kişi gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

'Aslı’nın sesinin duyulduğundan emin olmak istiyoruz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...