26 Ekim 2016 10:47

PTT çalışanlarının açığa alınması protesto edildi

Haber-Sen, Ankara ve İzmir’de yaptığı açıklamalarla, PTT çalışanı üye ve yöneticilerinin açığa alınmasına tepki gösterdi. 

Paylaş

Haber-Sen Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Mehmet Ali Elçek, PTT’de “darbecileri temizliyoruz” maskesinin altında muhalif tüm kesimleri temizleme harekatı başlatıldığını ve bunu kabul etmeyeceklerini söyledi. Elçek, baskılara karşı emek, barış, demokrasi güçlerinin ortak mücadelesi dışında bir yol olmadığını dile getirdi. 

Başbakanlık genelgesi gereği haklarında soruşturma açılan ve OHAL KHK’sine dayanılarak açığa alınan 19 PTT emekçisi arasında KESK’e bağlı Haber-Sen Merkez yöneticileri Musa Özdemir ve Seyran Şik Karabulut ile Disiplin Kurulu üyesi Nedime Şahin de bulunuyor. Haber-Sen üyelerinin açığa alınmasıyla ilgili  sendika genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Haber-Sen Genel Başkanı Cemalettin Yüksel'in de katıldığı açıklamada konuşan Haber-Sen Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Mehmet Ali Elçek, 15 Temmuz’daki darbe girişiminin engellenmesi sonrasında kamu kurumlarında yürütülen açığa alma dalgasının PTT'ye de ulaştığını söyledi. Sendika üye ve yöneticilerinin OHAL'e dayanılarak sadece sendikal faaliyet yürütmelerinden dolayı açığa alındıklarını ifade eden Elçek, “Darbeye, darbecilere karşı kameraların önünde özgürlük ve demokrasi nutukları atanlar özgürlük ve demokrasiyi sadece kendileri için istediklerini kısa sürede gösterdiler. Bugün de PTT’deki açığa alınanlara bakılırsa çalışanların hak ve çıkarlarını savunmak adına yapılan sendikal faaliyetlerimiz, darbe girişimi fırsatçıları tarafından açığa almaların, gerekçesi haline getirilmek isteniyor. Bu saldırılarla, kamu emekçilerini kendisine biat eden 'kapı kullarına' dönüştürmeyi hedefleyenler onların hükümlerine boyun eğmeyen biat etmeyen sendika yönetici ve üyelerimizi açığa almaktadırlar. Tüm kurumlarda olduğu gibi PTT’de de ‘darbecileri temizliyoruz’ maskesinin altında muhalif tüm kesimleri temizleme harekâtı başlatıldı” dedi. 

Açığa alınan yönetici ve üyelerine Başbakanlık Genelgesine dayanılarak “terör örgütleri ile bağlantısı veya ilişkisi oldukları şüphesiyle görevi başında bulunmasında sakınca görülen” suçlamasının  yöneltildiğini aktaran Elçek, böyle gerekçeleri asla kabul etmeyeceklerini dile getirdi. Üyelerinin ön soruşturma dahi yürütülmeden doğrudan açığa alındığına dikkat çeken Elçek, “OHAL adı altında ülkeye giydirilmek istenen deli gömleğini parçalamak, tek adam diktasına dayalı yeni rejimine karşı durmak, hukukun, adaletin, barışın hakim olduğu, laik, demokratik bir ülkeyi yaratmak için emek, barış ve demokrasi güçlerinin ortak mücadelesi dışında başka bir yol görülmemektedir” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

İZMİR: NE DARBE NE OHAL, DEMOKRASİ DERHAL

Haber Sen İzmir Şubesi, İzmir'de 4, Türkiye genelinde ise 28 PTT çalışanının açığa alınmasıyla ilgili olarak Bayraklı’da bulunan Posta İşleme Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. "Açığa alınan arkadaşlarımız görevine iade edilsin" pankartı açan PTT çalışanları sık sık,"Baskılar bizi yıldıramaz" , "Direne direne kazanacağız", "Ne darbe ne OHAL demokrasi derhal" sloganları attı. Açıklamaya KESK’e bağlı diğer sendikaların başkanları ve yöneticileri de destek verdi. 

Basın açıklamasını okuyan Haber Sen İzmir Şube Başkanı Ali Yılbaşı, 15 Temmuz'deki darbe girişiminden sonra kamu kurumlarında yürütülen açığa almaların PTT'ye sıçradığını söyleyerek, "Sendikal faaliyetlerimiz darbe girişimi fırsatçıları tarafından açığa almaların gerekçesi haline getirilmek isteniyor. Gerekçeleri kabul etmiyoruz, PTT yönetimini hukuka uygun davranmaya davet ediyoruz" dedi. Sivil ya da askeri darbenin çözüm olmadığını, çözümün emek, barış ve demokraside olduğunu belirten Yılbaşı, "Bizler buradan bir kere daha ilan ediyoruz ki, hukuku, adaleti, barışı, laikliği, demokrasiyi kazanmak için sokak sokak, meydan meydan, işyeri işyeri kol kola demokratik mücadele hakkımızı kullanacağız" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eş başkanlara gözaltı, İstanbul’da protesto edildi

SONRAKİ HABER

Kışanak ve Anlı, 5 gün avukatlarıyla görüşemeyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...