26 Ekim 2016 06:35

HDP: Erdoğan-AKP iktidarı halkın iradesini teslim alamayacak

HDP, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlarının gözaltına alınmasına sert tepki gösterdi.

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanlarının gözaltına alınmasına ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

Açıklamada, Belediye Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınmaları, evlerinde ve belediye binasında arama yapılmasının son derece keyfi ve hukuksuz bir uygulama olduğu kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Erdoğan-AKP iktidarı halkın iradesini çiğneme adımlarını tam bir intikam duygusuyla sürdürmektedir. Kürt halkının siyasi iradesine yönelik bu düşmanca tutumla demokratik siyasetin ve demokratik muhalefetin tasfiyesi hedeflenmektedir. Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alınmış olmaları demokratik siyasete karşı ilan edilen savaşın çılgınlık aşamasıdır. Bu hukuksuz ve keyfi gözaltı evrensel insan haklarına, demokratik hukuk ilkelerine ve Türkiye’nin imzalamış olduğu uluslararası demokratik sözleşme ve anlaşmalara aykırıdır.

Erdoğan-AKP iktidarının yarattığı bu zulüm, baskı ve hukuksuzluk ortamı asla kabul edilemez. Bu tarihsel yanlışın ve yaratılan kaos ortamının sorumlusu siyasi iktidardır. Bu keyfi ve hukuksuz gözaltı durumuna derhal son verilmelidir. Mesnetsiz ve uydurma gerekçelerle gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları derhal serbest bırakılmalıdır.

Türkiye ve dünyadaki tüm sivil toplum kuruluşlarına, siyasi partilere, demokrasi ve barış güçlerine, uluslararası kuruluşlara ve parlamentolara çağrı yapıyoruz: Bu hukuksuzluk karşısında suskun kalmayın, tepkilerinizi dile getirin. Türkiye’de yaşanmakta olan olağanüstü hukuksuzluk dönemini ve uygulamalarını kabullenmeyin." (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Dokuz Eylül Üniversitesi'nde FETÖ operasyonu: 30 gözaltı

SONRAKİ HABER

NBA oynanan 3 maçla başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...