26 Ekim 2016 06:01

Rektör üniversite yerleşkesini HDP’li ustabaşıya yasakladı

Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü, üniversite içindeki inşatta ustabaşı olan HDP İl Eşbaşkanı Hanifi Sarı’nın yerleşkeye girmesini yasakladı.

Paylaş

Cihan ÖLMEZ

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi yerleşkesi içinde yer alan 8 bin metrekarelik bir alanın inşaatında ustabaşı olarak çalışan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muğla İl Eşbaşkanı Hanifi Sarı’nın yerleşkeye girmesi iki aydır rektörlük tarafından engelleniyor. İşi ilk aldığında sorunsuz bir şekilde yerleşkeye girdiğini belirten Sarı, daha sonra HDP İl Eşbaşkanı olduğunun öğrenilmesi üzerine rektörlük yetkililerin kendisinin yerleşkeye girmesinin yasakladığını söyledi. 

‘MÜTEAHHİTTİ SIKIŞTIRDILAR’

İşi 15 Ağustos’ta yanındaki 22 işçiyle birlikte aldığını kaydeden Sarı, bir ay geçtikten sonra inşaatı kontrole gelen rektörlük yetkililerinin kendini tanıdığını dile getirdi. Yetkililerin işin ihalesini alan müteahhitti sıkıştırdığını ve işi kendisinden almasını istediklerini vurgulayan Sarı, müteahhittin bu durumu kabul etmediğini kaydetti. Bunun üzerine yetkililerin işi bir gün boyunca durdurduğuna dikkat çeken Sarı, inşaat alanına çağırılan polislerin tüm işçileri GBT sorgusundan geçirdiğini dile getirdi. 

HDP’Lİ OLDUĞU İÇİN GİRİŞİ YASAKLANDI 

Yetkililerin daha sonra işin devam etmesini ancak ustabaşı olan kendisinin yerleşkeye girmesini yasakladığını vurgulayan Sarı, her sabah yerleşkeye gittiğinde girişte güvenlikçilerin kendisine izin vermediğini söyledi. Aracının plakasının da güvenlikçiler tarafından alındığını dile getiren Sarı, herhangi bir açıklama yapılmaksızın sırf HDP İl Eşbaşkanı olduğu için bu uygulamayla karşılaştığını söyledi. 

İŞİN YARISI BAŞKA GRUBA VERİLDİ 

İki ay boyunca “yasak” nedeniyle iş takibi yapamadığını dile getiren Sarı, rektörlüğün kendisini gerekçe göstererek, tüm işçilerin ödemelerini geciktirdiğini de vurguladı. Sarı, aynı zamanda rektörlüğün tavrı yüzünden müteahhittin kendilerine verdiği 8 bin metrelik alanın 4 binini başka bir işçi grubuna verildiğini söyledi. 

REKTÖR AKP ADAYI

2010 yılında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Mansur Harmandar, 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde AKP'den Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmuştu. Seçilemeyen Harmandar seçimden hemen sonra tekrar rektörlük görevine atanmıştı. (Muğla/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Dink davası sanığı Dinç şimdi de emniyet müdürü yapıldı

SONRAKİ HABER

Diyarbakır Belediyesi bariyerlerle kapatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...