26 Ekim 2016 00:53

‘Uğur ve Polat aleyhinde delil üretilmeye çalışılıyor’

Mersin Muhabirlerimiz Cemil Uğur ve Halil İbrahim Polat hakkında hazırlanan iddianameyi avukatları Tugay Bek ile konuştuk.

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Mersin Muhabirlerimiz Cemil Uğur ve Halil İbrahim Polat hakkında haber takibi sırasında gözaltına alınmaları ile başlayan süreci ve “yasa dışı örgüt propagandası” ve “Üye olmak” suçlaması ile hazırlanan iddianameyi avukatları Tugay Bek ile konuştuk.

İddianamede örgüt üyeliği ya da propagandayı gösteren bir kanıt olmadığını ifade eden Bek, “Önceden bir karar verilmiş ve örgütsel faaliyet içindelermiş gibi delil üretilmeye çalışılmış” dedi. Tutuklu bulunan Cemil Uğur’un serbest bırakılması için hukuki girişimlerine devam edeceklerini söyledi.

TUHAD-FED’in “tecritte son” basın açıklamasını takip eden muhabirlerimiz Facebook paylaşımları ve TUHAD-FED’in basın bildirisinin örgüt üyeliği için delil olarak sunulmasına ilişkin Tugay Bek, yasal bir kurum olarak faaliyet sürdüren TUHAD-FED hakkında herhangi bir soruşturma ya da dava olmadığına vurgu yaptı. Bek, yasa dışı örgüt propagandası olduğu iddia edilen eylemden dolayı muhabirlerimizin cezalandırılmaya çalışıldığını, ortada bir kanıt olmadığını dile getirdi. Basında gözaltına alındıklarına dair çıkan haberlerin de kanıt olarak sunulduğunu ifade eden Bek, “Evrensel muhabirleri gözaltına alındı” diye çıkan haberlerin çarpıtma olarak iddianamede yer aldığını konuyla ilgili PEN gibi uluslararası örgütlerin ve TGS gibi sendikaların ve meslek örgütlerinin çağrılarının görmezden gelindiğini söyledi.  Muhabirlerimizin haber takibi sırasında gözaltına alındığına dikkat çeken Bek, üzerlerinden basın kartı, fotoğraf makinesi, kamera dışında bir şey çıkmadığını belirterek şunları söyledi: “2’nci Ağır Ceza Mahkemesi gazeteci olup olmadıklarına dair emniyete sorulmasını istedi. Emniyet gazeteye mi soracak yoksa iddianamedeki gibi mi davranacak o konuda bir netlik yok.” Muhabirlerimiz 13 Aralık’ta hakim karşısına çıkacak.

ÖNCEKİ HABER

Çadırları yıkılan ailelere: 'Batıya gidin, yardımcı oluruz'

SONRAKİ HABER

Heykeltıraş Orhan anısına sanat çalıştayı düzenleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...