25 Ekim 2016 20:08

Tuncel: Bu darbeye herkes ses çıkarmalı

Demokrasik Bölgeler Partisi Eş Başkanı Sebahat Tuncel, 'Halkın iradesine darbe yapıldığını' belirterek dayanışma çağrısı yaptı.

Paylaş

Hasan AKBAŞ
Diyarbakır

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı'nın gözaltına alınması sonrası belediye binası önünde bekleyiş sürüyor.

Bir açıklama yapan Demokrasik Bölgeler Partisi Eş Başkanı Sebahat Tuncel, burada bir darbe yaşandığını belirterek tüm Türkiye'ye dayanışma çağrısı yaptı.

Tuncel'in açıklaması şöyle:

"Bu halkın iradesine yapılan bir darbedir. Belediye sadece 2 eş başkanımızın değil tüm halkın belediyesidir. Tüm halkımızın belediyeye sahip çıkması gerekiyor. Biz gece burada olacağız. Buradan tüm Türkiye halklarına çağrı yapıyorum. Burada bir darbe yaşanıyor. Bu hepimizin sorunudur. Batıya, işçi sınıfına, emekçilere sesleniyorum. Bugün bu yapılanlara karşı dayanışma göstermeyeceğiz de ne zaman göstereceğiz. Herkesin ses çıkarması gerekiyor.  Bizler bu yapılan hukuksuzluğa karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Sabah 11'de de belediye önünde olacağız. Tüm halkımızı çağırıyoruz."

ÖNCEKİ HABER

Tuncel: Asıl siz gidin, burası bizim belediyemiz

SONRAKİ HABER

Mahallenin akciğerine benzin istasyonu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa