25 Ekim 2016 20:03

Tuncel: Asıl siz gidin, burası bizim belediyemiz

Diyarbakır Muhabirimiz Hasan Akbaş, belediye binası önünde polisle siyasetçiler ve yurttaşlar arasında yaşanan gergin anları aktardı.

Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı'nın gözaltına alınması sonrası  Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'le HDP Milletvekilleri Feleknas Uca ve Sibel Yiğitalp, çok sayıda yurttaşla birlikte belediye binası önüne geldi.

Burada siyasetçiler, halk ve polis arasına gerginlik yaşandı.

Diyarbakır Muhabirimiz Hasan Akbaş, yaşananları şöyle anlattı: "200'ü aşkın kişi belediye önünde toplanırken gözaltıları protesto etti. Kitlenin sloganlarına karşılık çevik kuvvet polisleri de bağırarak kitleye dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Bu sırada bir polisin Sebahat Tuncel'i kolundan tutarak ittirmesi tepkilere neden oldu. Gerginlik üzerine polis amirleri, çevik kuvvet polislerini uyardı. Kimi polislerin Tuncel'e "Defolun gidin buradan" şeklinde ifadelerle sözlü dalaşmada bulunduğu görüldü. Bunun üzerine Tuncel, "Burası bizim belediyemizdir. Kimi uzaklaştırıyorsunuz. Burası halkın belediyesidir. Biz değil siz gidin buradan" dedi" (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

DBP: Darbeci AKP halk iradesini teslim alamayacak

SONRAKİ HABER

Tuncel: Bu darbeye herkes ses çıkarmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...