25 Ekim 2016 19:52

DBP: Darbeci AKP halk iradesini teslim alamayacak

DBP Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yaptı.

Paylaş

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alınması ve belediye binasına baskın yapılmasına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Açıklama şöyle:

"Uzun süredir partimize bağlı belediyeler üzerinden gelişen baskılar, Kayyım atama uygulamalarının bir örneğini bu akşam son olarak Diyarbakır Büyükşehir Belediyemizin Eş Başkanlarına yönelik gözaltı uygulamasıyla başka bir aşamaya ulaştığını görüyoruz. AKP’nin sivil darbesi olarak gerçekleşen bu uygulamaya karşı halkımızla beraber en güçlü tutumu göstereceğiz. Hükümet bu uygulamalarından dönünceye ve bu akşam gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanlarımız Gültan Kışanak ve Fırat Anlı başta olmak üzere tüm belediye eş başkanlarımız serbest bırakılıncaya kadar sürekli bir mücadele ve eylem içerisinde olacağız. Darbeci AKP ve faşist cephe seçilmiş halk iradesini teslim alamayacaktır. Halkımızı ve tüm demokratik kesimleri AKP’nin bu faşist sivil darbesine karşı dayanışma ve mücadele içerisinde olmaya çağırıyoruz.

Yaşanan gelişmeler kapsamında ilerleyen saatlerde ve gün içerisinde partimiz yönetimi tarafından gerekli değerlendirmeler yapılıp önemli açıklamalarda bulunulacaktır." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP: Halkımız bu durumu kabullenmeyecek

SONRAKİ HABER

Tuncel: Asıl siz gidin, burası bizim belediyemiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...