25 Ekim 2016 17:10

Roma Parkı'nda yıkıma karşı forum düzenlendi

Cihangir Roma Parkı'ndaki yıkımın geçici olarak engellenmesi sonrası mahalle halkı forum gerçekleştirerek bundan sonra ne yapılabileceğini konuştu.

Paylaş

Alicem AYDIN
Eylem NAZLIER
İstanbul

İstanbul Cihangir'deki Roma Parkı'nda, Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Cihangir Sosyal Tesisi' inşası için başlatılan yıkım halkın tepkisiyle durdurulmuştu. Arkeolojik kalıntıların bulunduğu bölgede yıkımın geçici bir süreliğine durdurulması sonrası semt sakinleri yapılmak istenen sosyal tesis önünde gelecekte neler yapabileceklerini tartıştıkları bir forum gerçekleştirdi.

'YAPTIKLARI TARİH KATLİAMIDIR'

Arkeolog Bensen Ünlüoğlu, kazı alanından yapı kalıntılarının çıkmaya başladığı an müdahale ettiklerini söyledi. Ünlüoğlu, " Sosyal tesis yapılmak istenen yer ve çevresinde  Bizans sarnıçları bulunmaktadır. Roma Parkı içinde Osmanlı Hamamı var. Bölgenin arkeolojik alan olduğu çok belli. Yaptıkları tarih katliamıdır" diye konuştu.

Arkeologlar Derneği Başkanı Yiğit Özer ise sosyal tesis yapılmak istenen alanın  'Beyoğlu Koruma Amaçlı İmar Planı' içerisinde kültürel tesis olarak gözüktüğünü belirterek, "Roma parkı olarak bilinen yer arkeolojik park alanı olarak gözüküyor. Bu alanda  yapılması gereken arkeolojik alanın ve yeşil alanın korunmasıdır" dedi.

Beyoğlu Kent Savunması üyesi Deniz Özgür ise bu süreçte yapılması gerekenlerle ilgili şöyle önerilerde bulundu: "İlk yapmamız gereken 'mahalle iletişim' grubu kurmak. Bir forum daha düzenleyerek büyün mahalle ile birlikte bu soruna çözüm aramalıyız."

ÖNCEKİ HABER

Her beğeni, bunu yapanlara bir tokat!

SONRAKİ HABER

Şırnak Valiliğinden kepenk kapatma yasağı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa