25 Ekim 2016 14:55

ODTÜ’de soruşturmalara karşı direniş çadırı

Eğitim Sen üyeleri grev soruşturmalarının yeniden açılmasına karşı Rektörlük binası önünde direniş çadırı kurdu.

Paylaş

ODTÜ’de, iki yıl önce yapılan bir grev nedeniyle Eğitim Sen üyeleri hakkında açılan soruşturmanın YÖK’ten geri dönmesine rağmen Rektörlük tarafından sürdürülmesine tepkiler sürüyor.  Eğitim Sen üyeleri soruşturmaların yeniden açılmasına karşı Rektörlük binası önünde direniş çadırı kurdu.

Hakkında soruşturma açılan Eğitim Sen üyelerinden Deniz Erdem, ODTÜ yönetiminin soruşturma dosyalarını tekrar açarak büyük bir aymazlık örneği sergilediğini söyledi. Soruşturma sürecinde YÖK’ün ve hukukçuların işaret ettiği hukuksuzlukların tekrar edildiğini belirten Erdem, ODTÜ yönetiminin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na dayanarak personel hakkında işlem yapmasının yanlış olduğunu ifade etti. OHAL rejiminin yurttaşların pek çok yasal hakkını askıya aldığını ve özellikle de emekçiler üzerinde baskı oluşturduğunu dile getiren Erdem, “Kısa bir süre sonra zaman aşımına girecek olan bu soruşturmaların büyük bir gayretkeşlikle yeniden canlandırılması ve bir üyemiz hakkında meslekten çıkarma cezası talep edecek kadar ileri götürülmesi büyük bir siyasi akılsızlıktır. Amaç Eğitim Sen üyesi emekçilere ceza vererek ‘yüksek mevkilere’ sempatik görünmekse, yönetim siyasal iktidara karşı böyle bir tavrın olumlu netice vermeyeceğini kısa sürede öğrenecektir. Eğer amaç, fırsat bu fırsat diyerek ODTÜ’de sendikamız üyelerini hizaya getirmekse, üniversite yönetimi bu amaca da ulaşamayacağını görecektir. Üyemizi, sendikamızı, yasal haklarımızı, üniversitemizi koruyacağız” dedi.

Açıklamanın ardından direniş çadırı kuruldu. Çadırın soruşturmalar çekilinceye kadar her gün kurulacağı belirtildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kayseri'de Sykes-Picot'nun 100. yılında Ortadoğu konuşuldu

SONRAKİ HABER

Parkta polisten gözaltı dayağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...