25 Ekim 2016 13:03

TTB ve ATO: OHAL'de sağlıklı toplumdan bahsedilemez

TTB ve ATO, darbe girişimi ve OHAL sonrası üye ve yöneticilerinin açığa alınmasına tepki gösterdi.

Paylaş

Türk Tabipleri Birliği(TTB) ve Ankara Tabip Odası(ATO), darbe girişimi ve OHAL sonrası üye ve yöneticilerinin açığa alınmasına tepki gösterdi.

TTB’de yapılan basın açıklaması ile birlikte Ankara  Tabip Odası  ve  İstanbul Tabip Odası yönetimlerinin hukuksuzlukla karşı karşıya olduğu belirtildi.

Açıklamayı okuyan TTB Merkez Konsey Başkanı Raşit Tükel, “İTO Başkanı Prof. Dr. Selçuk Erez, ‘barış’ temalı konuşmasından suçlanırken, ATO Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Benan Koyuncu asistan olarak görev yaptığı Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevi başındayken açığa alındı. Herhangi bir soruşturma geçirmeyen hekim arkadaşlarımızın yaşadığı süreç, başta birliğimiz olmak üzere tabip odalarımızda kaygı ile karşılanmıştır”dedi.

‘KONUŞMAYALIM İSTİYORLAR’

15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlayan baskı, gözaltı, tutuklama dalgasının demokrat ve muhalif kesime de yöneldiğini belirten Tükel, her gün yeni bir hak ihlali ile uyanılan bu günlerde barış, demokrasi, eşitlik taleplerinin cezalandırılmak istenmesiyle tüm topluma korku yayılmaya çalışıldığını söyledi. Tükel, “Çocuk istismarının, kadına yönelik şiddetin, işçi cinayetlerinin arttığı, hapishanelerin dolup taştığı, doğanın talan edildiği, ekonomik krizin bir kez daha emekçilere ödetildiği, çatışmaların arttığı, savaş ile karşı karşıya kalındığı bu günlerde konuşmayalım, yazmayalım, karşı çıkmayalım istiyorlar” dedi. “Dün olduğu gibi bugün de geri adım atmayarak tüm baskıları boşa çıkaracağız” diyen  Tükel, binlerce hekimin oyu ile seçilen Dr. Selçuk Erez ve Dr. Benan Koyuncu üzerinden tüm hekimlere mesaj verilmeye çalışıldığını vurguladı.

‘SADECE İLAÇLAR TEDAVİ ETMEZ’

Hekimlerin sadece ilaçlarla değil, barışın, demokrasinin ve eşitliğin olduğu bir ülkede ancak koruyucu sağlık hizmetleri ile sağlıklı olabileceğini söyleyen Tükel, “Fikirlerin özgür olmadığı, hukukun devre dışı bırakıldığı, kişilerin OHAL koşullarında iş ve eğitim hakkından mahrum bırakıldığı bir ortamda sağlıklı bir toplumdan bahsedemeyiz” diye konuştu.

TTB ve ATO olarak her dönem olduğu gibi bu dönemde de baskılara karşı mücadele edeceklerini dile getiren Tükel, Dr. Benan Koyuncu’nun biran önce eğitimine kaldığı yerden devam etmesini talep ettiklerini söyledi. Talepleri gerçekleşene kadar mücadele edeceklerini vurgulayan Tükel, “Sadece yöneticilerimiz değil tüm meslektaşlarımız üzerinde OHAL ile derinleşen bu baskı ortamının bir an önce kalkması gerektiğini bir kez daha dile getiriyoruz”dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Birleşik Kamu-İş'in Adliye önündeki eylemi engellendi

SONRAKİ HABER

Sendika, bilgilendirme toplantısından bile çekindi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...