25 Ekim 2016 12:55

Birleşik Kamu-İş'in Adliye önündeki eylemi engellendi

Birleşik Kamu-İş'in Ankara Adliyesi önünde yapmak istediği basın açıklamasına Valiliğin yasak kararını gerekçe gösteren polis izin vermedi.

Paylaş

Birleşik Kamu-İş konfederasyonunun Ankara Adliyesi önünde yapmak istediği basın açıklamasına Valiliğin yasak kararını gerekçe gösteren polis izin vermedi.

Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Hasan Kütük’ün “Laiklik Anayasa’dan çıkarılmalıdır” sözleri nedeniyle açtığı davanın ilk duruşması Ankara 5. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü. Duruşma öncesi konfederasyonun “Laiklik; Özgür Birey ve Adam Olmaktır” pankartı açarak basın açıklaması yapmak istemesine polis müdahale ederek, izin vermedi.

Duruşmada avukatı Doğan Erkan, “Meclis Başkanı, Anayasa’nın değiştirilebilir bir maddesi değişsin demiyor, değiştirilemez ilke olan ‘Laiklik ilkesi’ çıkarılsın diyor. Bu sebeple bu sözleri bir haksız fiildir. Meclis Başkanı bu hedefleri hayata geçirme imkanına da sahiptir, bu nedenle de tüm topluma yönelmiş haksız bir eylem vardır” dedi. Meclis Başkanı Kahraman’ın avukatı ise “husumet yokluğundan davanın reddedilmesi” talebinde bulundu. Kahraman’ın avukatının talebini reddeden mahkeme, ahkikat aşamasına geçilmesine karar vererek, duruşmayı 13 Aralık 2016 tarihine erteledi.  (Ankara/EVRENSEL)

FOTOĞRAF: egitimhaberci.com

ÖNCEKİ HABER

Kanal D Haber, HDP pankartından beraat etti!

SONRAKİ HABER

TTB ve ATO: OHAL'de sağlıklı toplumdan bahsedilemez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...