25 Ekim 2016 11:59

Kılıçdaroğlu: OHAL’de yaşananların 12 Eylülden ne farkı var?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Darbe girişimi sonrasında yaşanan OHAL sürecinin 12 Eylül’den hiçbir farkı olmadığını söyledi.

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, OHAL sürecinde yaşananların darbelerden farksız olduğunu belirterek “Gazetecileri hapse attınız! Gazetecinin silahı varsa o da kalemi! Bilim insanlarını niye hapse atıyorsunuz. Necmiye Alpay 12 Eylül döneminde de hapisteydi şimdi de hapiste. Aslı Erdoğan niye hapse atıyorsunuz? Bu kadar gazeteciyi hapse atarsanız darbeyi kimseye anlatamazsınız dedim Binali Bey’e. Tam tersi, askerleri, öğrencileri, öğretmenleri hapse atarsanız darbeyi siz yapmış olursunuz” ifadelerini kullandı. 

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, yaşanan bu dönemin 12 Eylül’den hiçbir farkı olmadığını belirterek yüzlerce gazetecinin aynı zamanda, akademisyen aydın, yazar, askerin hapiste olduğunu söyledi. 
Kılıçdaroğlu, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc’nın OHAL’den ötürü Türkiye’yi eleştirmesiyle ilgili de şöyle konuştu: “Fransız Bakan diyor ki ‘Bizim OHAL’imiz sizinkinden farklı’, bizimki diyor ki ‘Hayır aynı.’ Elin bakanı bizim ülkeyi Çavuşoğlu’dan daha iyi tanıyor. Fransa’daki OHAL, KHK çıkarma yetkisi vermiyor. Dışişleri Bakanı’nın bundan haberi yok. Fransa’daki OHAL mala mülke el koyma yetkisi vermiyor, bizde yüzlerce binlerce kurum devlete devredildi. Fransa’daki OHAL yetkisi hükümete kayyım atama yetkisi vermiyor, bizde her kuruma neredeyse atandı. Fransa’daki OHAL işten adam atma yetkisi vermiyor bizde 28 bin öğretmen bir KHK ile işten atıldı. 93 bin personel görevden uzaklaştırıldı, 59 bin kişi işten çıkarıldı. Fransa ile ne ilişkisi var? Fransa’daki OHAL’de gazetecilerin tutuklanması, aydınların kovulması söz konusu değil. Bizde topluca yakalandı ve hapse atıldı. Türkü söyleyen radyoyu kapattılar, çocuk televizyonunu kapattılar. 200 gazeteciyi gözaltına aldılar, 26 yayınevi kapatıldı. Gerçekten merak ediyorum, ya sen BM’ye temsilcin tarafından verilen mektubun ne olduğunu bilmiyor musun? Sizdeki OHAL ile bizdeki aynı diyor, ya imzaladığın metne bir bak kardeşim. Neler yazıyor biliyor musun? 

YILDIRIM’A BAŞKANLIK TEPKİSİ!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgili "Başbakan Binali Yıldırım diyor ki 'Başkanlığın kapısı 15 Temmuz gecesi açılmıştır'. Böylece darbe gecesi Sayın Cumhurbaşkanı'nın 'Bu bize Allah'ın bir lütfu, sonu iyi olacak' derken, neyi kast ettiğini Başbakan açıklamış oluyor. Bu söz, 15 Temmuz'da kurşunlara hedef olan şehitlerimize ve gazilerimize ihanettir ve ayıptır. Şehit Astsubay Ömer Halisdemir, Recep Tayyip Erdoğan başkan olsun diye şehit olmadı" dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Katliam sonrası kan anonsu yapan sendikacı yargılanıyor

SONRAKİ HABER

Kanal D Haber, HDP pankartından beraat etti!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...