25 Ekim 2016 05:15

Antalya Ticaret Odası binasında patlama: Yaralılar var

Antalya Ticaret ve Sanayi Odasının binasında patlama oldu. Patlamanın şiddetiyle parçalanan cam kırıklarından yaralananlar hastaneye kaldırıldı.

Paylaş

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın Çevreyolu üzerindeki binasının otoparkında, bugün saat 08.50 sıralarında büyük bir patlama meydana geldi. Patlamayla birlikte çok sayıda ambulans olay yerine sevkedildi.

Çevreyolu üzerindeki Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) binasının hemen arkasındaki açık otoparkta, bugün saat 08.50 sıralarında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamayla birlikte olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Otoparktaki bir aracın tamamın parçalandığı, 4-5 aracın da hasar gördüğü belirtildi. Patlamanın nedeni araştırılıyor.

Olayın ardından ATSO binası boşaltılırken, patlamanın şiddetiyle parçalanan cam kırıklarından yaralananlar ambulanslarla hastanelere götürüldü.

ANTALYA VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Antalya Valiliği, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, patlamanın sebebinin henüz bilinmediği, cam kesiğinden 10 kişinin yaralandığı belirtildi. Açıklamada, "Saat 08.55 civarında ATSO açık otoparkında henüz sebebi anlaşılamayan bir patlama meydana gelmiştir. Patlama sonucunda herhangi bir can kaybı yoktur. Cam kesiğinden 10 kişi yaralanmıştır. Olayın sebebiyle ilgili bulgulara ulaşıldıkça kamuoyuyla paylaşılacaktır" denildi.

ATSO YÖNETİM KURULU ÜYESİ BARUT: MECLİS TOPLANTISI İPTAL

ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Barut, otoparkta meydana gelen patlama nedeniyle bazı çalışanların hafif şekilde yaralandığını söyledi. Barut, patlamanın ardından binanın hızla tahliye edildiğini, yaralılara müdahale edildiğini kaydetti. Barut, "Bugün saat 15.00'te meclis toplantımız vardı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel konuk olacaktı. Şu an için meclis toplantısını iptal ettik" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise, patlamayla ilgili olarak “Hayati tehlike yok, terör saldırısı olmayabilir” ifadesini kullandı.

PATLAMAYA YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Antalya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, ATSO otoparkında meydana gelen patlamayla ilgili yayın yasağı getirildiği belirtildi. Antalya 1'inci Sulh Ceza Hakimliği'nce alınan karara ilişkin açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "İlimiz Kepez İlçesi Göksu Mahallesi Gazi Bulvarı üzerinde bulunan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) otoparkında 25.10.2016 günü saat 08.50 sıralarında meydana gelen patlama olayına ilişkin yapılan ya da yapılacak tüm haberlere, yayın yasağı konulması ve yapılan yayınların da kaldırılmasına karar verildi." 

MENDERES TÜREL KONUŞMA YAPACAKTI

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, öğleden sonra ATSO Başkanı Davut Çetin'i makamında zirayet edecek ve saat 15.00'te meclis toplantısında işadamlarına konuşacaktı. Yaklaşık 150 işadamının katılacağı bu toplantı, yıllardır sabah yapılırken, son toplantıda alınan kararla öğleden sonra yapılmasına karar verilmişti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Pakistan’da polis okuluna saldırı: En az 60 ölü, 165 yaralı

SONRAKİ HABER

Avcılar'da tekstil atölyesinde patlama: 1 ölü, 2 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...