24 Ekim 2016 19:37

Çadırları yıkılan Şırnak halkı topraklarını terk etmeyecek

Kentleri yıkıldığı için kurdukları çadırlarda yaşam savaşı veren Şırnaklılar toprağını terk etmeme direnişini sürdürecek. 

Paylaş

Şırnak’ta 14 Mart’ta ilan edilip, 9’uncu ayında süren "sokağa çıkma yasağı" ve yıkım nedeniyle kentin çevresinde kurdukları çadırlara yerleşen ailelere burada da rahat verilmedi. Ailelerden bir kısmının ayladır kentin hemen girişinde bulunan TOKİ Konutları bölgesinde kurdukları çadırların etrafı bugün polis ve askerlerce sarıldı. Zırhlı polis araçlarının yanı sıra TOMA’larla ailelerin yaşadığı çadırların etrafını saran polis ve askerler, ailelerden çadırları söküp gitmelerini istedi. Ailelerin buna karşı koyması üzerine polis, aileleri çocuklarıyla birlikte zorla çadırlarından çıkardı. Çadırları basan polisler, ailelere “Burayı terk edin. Burası bizim toprağımız. Nereye giderseniz gidin. İsterseniz Kerkük’e gidin. Eğer burayı terk etmeseniz biz çadırları zorla kaldırırız” diyerek tehdit etti. 

Şırnaklıların yanına giden HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encu polislerin tutumuna tepki göstererek: “Devlet alternatif bir çözüm üreteceğine vatandaşları zorla yerinden ediyor. Halkı çadırlardan çıkartıyor. Devlet iyi bilsin ki biz halkımızı çaresiz bırakmayacağız. Her ne kadar devlet 400 konutlu projemizi engellese de biz yine bu projemizi yaşama geçireceğiz. Halkımız hiçbir zaman geri atım atmadı atmayacak.” 

HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik ise devletin helikopterlerle Xerbikê Bestê köyü halkına yönelik saldırıları eleştirerek; "Zorla Şırnak halkını göç ettirmek istiyor. Ancak kendin yüzde 80’i yıkılan Şırnak halkı hiçbir şekilde toprağını terk etmeyecektir” dedi ve dayanışma çağrısında bulundu. 

Çadırları yıkılan Şırnak Halkı Dêrgul ve Şırnak etrafında toprağını terk etmeme direnişini sürdürecek. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Dersim’de DBP binasına polis baskını

SONRAKİ HABER

Pakistan’da polis okuluna saldırı: En az 200 öğrenci rehin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa