24 Ekim 2016 14:09

Özgür Özel, Yıldırım’ı James Bond’un çantasına benzetti

CHP'li Özgür Özel, Başbakanın çağrısına ilişkin, 'Binali Yıldırım’ın James Bond’un kendi kendini imha eden çantalarından hiçbir farkı yok' dedi.

Paylaş

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Başbakan Binali Yıldırım’ın çağrısına ilişkin, “Binali Yıldırım’ın James Bond’un kendi kendini imha eden çantalarından hiçbir farkı yok. ‘Bu başbakan bir yıl içinde kendi kendini imha edecektir’ diye söz verilmiş, şimdi o görevi yapıyor” derken, “Devlet Bahçeli’nin tavrı için tarihte Abdülaziz döneminden Mahmut Nedimi vardı. Mahmut Nedimi bilmez ne söylediğini, başka bir şey söyler icraatta başka bir şey yaparmış” dedi.

Özel, TBMM’de düzenlediği basın Başbakan Binali Yıldırım’ın başkanlık sistemine ilişkin açıklamalarına ve çağrısına  işaret ederek şöyle dedi: “Ülkenin Başbakanı bırakın bu konuda ana muhalefet partisinden yöneltilen sorulara cevap vermeyi kendisi tam başkanlık diye bir sistem ortaya koydu yani kayıtsız şartsız tam teslimiyet kendine ait olan iradeyi sıfırlamak ve tam olarak görevini yapıp kendi kendini bir yıl içinde imha eden bir Türkiye Cumhuriyeti başbakanı modeli. Binali Yıldırım’ın James Bond’un kendi kendini imha eden çantalarından hiçbir farkı yok. Bu başbakan bir yıl içinde kendi kendini imha edecektir diye söz verilmiş, şimdi o görevi yapıyor.”

Özel, “Bir anayasa yapacağız bu anayasayı kimle tartışmayı düşünüyorsunuz, Binali Bey İzmir’e gidip martılarla mı tartışacak anayasayı?” diye sordu. Konuşulmakta olan anayasa değişikliği için bir bilgi kirliliği, bir yol kirliliği, bir hedef kirliliği olduğunu savunan Özel şöyle devam etti: “Fiili durumu kağıda yazmakla anayasa yapamazsınız. Bu bir bilgi kirliliği. Mecliste ‘evet’ verip sandıkta ‘hayır’ vereceğiz diyerek referandum yolunun açılması bir yol kirliliğidir. Bugün akademinin, baroların, meslek örgütlerin, gazetecilerin tutuklanma korkusuyla yaşadıkları bir süreçte anayasa tartışması yapılabileceğini iddia etmek bir yol kirliliğidir. ” (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Açlık grevine duyarlılık çağrısı

SONRAKİ HABER

İsveç’te Suriyeli Khateb’e insan hakları ödülü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...