24 Ekim 2016 14:05

Açlık grevine duyarlılık çağrısı

Adıyaman E Tipi Kapalı Cezaevinde hak ihlallerine karşı tutukluların 30 Eylül’de başlattıkları 5 kişilik, 5’er günlük dönüşümlü açlık grevi sürüyor.

Paylaş

Adıyaman E Tipi Kapalı Cezaevinde artan hak ihlallerine karşı tutukluların 30 Eylül’de başlattıkları 5 kişilik, 5’er günlük dönüşümlü açlık grevi sürüyor. Cezaevinde artan baskılar tutuklu ailelerini de kaygılandırıyor. 

8 aydır tutuklu olan Eğitim Sen Üyesi İzzet Karadağ’ın eşi Semra Karadağ (48), darbe girişiminden sonra baskıların artığına dikkat çekerek, yaşanan hak ihlallerini şöyle sıraladı: “Haftalık olan telefon görüşmesi iki haftalığa, aylık olan açık görüş hakkı iki aya çıkarıldı. Azadiya Welat gibi muhalif gazeteler verilmiyor. Cezaevinde kapasitesinin çok üstünde tutuklu bulunuyor. Günde iki defa “kontrol” gerekçesiyle odalar basılıyor. Revire çıkmada ve ilaç temin etmede ciddi sorunlar yaşanıyor. Sosyal etkinlikler keyfi bir şekilde engelleniyor.” 

‘AİLELER DE CEZALANDIRILIYOR’

“Sadece tutsaklar değil aileleri de cezalandırıyorlar” diyen Karadağ, tutuklu yakınlarının yaşadıkları zorluklar için de “Görüşçüler görüş günü sudan gerekçelerle geri gönderiliyor. Sık sık aramalardan geçirilen görüşçülerin bekletildiği alan hijyenik değil” dedi. 

Tutukluların yaşananlar karşısında açlık grevi eylemine başladığını belirten Karadağ, “Koşulların değiştirilmesi için kamuoyunun cezaevinde yaşanan ihlallerle yönelik duyarlı olmasını bekliyoruz” dedi. 

Görüşe gittiğinde yaşadıkları sıkıntıdan kaynaklı eşi Hacı Yorulmaz’ı tanımakta zorluk çektiğini belirten Yeter Yorulmaz (43) ise, “Baskıları anlamış değiliz. Darbe girişimini siyasi tutsaklar yapmış gibi bir uygulamayla karşı karşıyadırlar. Cezaevindekiler bu baskıları hak etmiyor” dedi. (Adıyaman/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Şırnaklı aileler zorla çadırlarından çıkarılıyor

SONRAKİ HABER

Özgür Özel, Yıldırım’ı James Bond’un çantasına benzetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...