24 Ekim 2016 12:27

'Can güvenliğimiz  yok, endişeliyiz'

SGDF,  üyelerine dönük tutuklamalar, gözaltılar, baskılara ilişkin Suruç Şehitleri Aileleri İnsiyatifi’yle beraber İHD'de basın toplantısı düzenledi.

Paylaş

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF),  üyelerine dönük tutuklamalar, gözaltılar, baskılara ilişkin Suruç Şehitleri Aileleri İnsiyatifi’yle beraber İHD İstanbul Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi.

Açıklamada SGDF üyeleri ve Suruç Şehitleri Aileleri İnsiyatifi üyeleri, sürekli kimliği belirsiz kişiler tarafından takip edildiklerini ayrıca polisin tacizine maruz kaldıklarını söyleyerek, “Can güvenliğimiz yok” dediler.

SGDF adına konuşan  Özge Doğan, “İçlerinde Suruç gazilerinin ve Suruç’ta hayatını kaybedenlerin yoldaşlarının da olduğu onlarca genç insanlık dışı, işkenceye varan polis operasyonlarına maruz kaldı, gözaltına alındı, tutuklandı. SGDF üyelerine yönelik Dersim, Balıkesir, Ankara ve İstanbul’da  herhangi bir suçlamaya dayanmadan, makul şüphe gerekçe gösterilerek polis operasyonları gerçekleşti. Gaziantep, İzmir ve Adana’da SGDF üyeleri katıldıkları demokratik kitle eylemleri gerekçe gösterilerek, örgüt propagandası ve üyelik gibi asılsız suçlamalarla hala tutuklu halde bulunuyor” dedi.  

Bu yaşananların yanı sıra Suruç Katliamı’nda yaralananlara yönelik polis ve emniyet güçlerinin taciz boyutuna gelen uygulamalarının da son zamanlarda arttığını söyleyen Doğan “Suruç Katliamı dosyası üzerindeki gizlilik kararını kaldırmayan, dosyayı usulüne göre araştırmayan ve bunun sonucu olarak 10 Ekim gibi diğer katliamların önünü açan devlet, Suruç’ta katledemediği gençleri bu uygulamalar ile yıldırmaya çalışıyor” diye konuştu. 

ÖLÜMLE TEHDİT EDİLİYORLAR

Suruç Katliamı’ndan yaralı olarak kurtulan  Uğur Ok  da, kendisinin kimliği belirsiz kişilerce takip edildiğini  belirterek, “Başka şehire gittiğimde ya da  ailemi ziyaret ettiğimde dahi kimliğini bilmediğim kimi zaman polis olduğundan emin olduğum kişilerce takip ediliyorum. Hiçbir can güvenliğimiz  yok” diye konuştu.  Ok’un ardından Ezilenlerin Hukuk Bürosu avukatlarından Gülhan Kaya söz aldı. Kaya SGDF üyelerine taciz ve ölüm tehditlerinde bulunulduğunu, müvekkillerinin toplu ulaşım araçlarında aramalara tâbi tutulduğunu,  üzerlerinde çıkan bir gazetenin veya bir kitabın suç delili gösterilerek gözaltına alındığını aktardı.  Suruç dosyası üzerindeki gizlilik kararının hâlâ kaldırılmadığını hatırlatan Kaya, “Müvekkillerimize dönük bu baskılara ilişkin yaptığımız onlarca başvuruya ise  takipsizlik kararı veriliyor” dedi. (İstanbul / EVRENSEL )

ÖNCEKİ HABER

Okul müdürü: Komisyonun dikkatinden kaçtı

SONRAKİ HABER

Hopa’da 10 ekim anmasına soruşturma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...