24 Ekim 2016 12:17

Okul müdürü: Komisyonun dikkatinden kaçtı

Etiler Anadolu Lisesi koridorlarında yer alan “Değerler Eğitimi Panosu”nda asılı olan skandal yazılar hakkında okul müdüründen skandal açıklama.

Paylaş

Eylem NAZLIER
İstanbul

Türkiye’nin başarılı liselerinden Etiler Anadolu Lisesi koridorlarında yer alan “Değerler Eğitimi Panosu”nda 1 yıldır asılı olan skandal yazılar hakkında bu kez de okul müdüründen skandal bir açıklama geldi. Taciz suçunu işleyen birinin tövbe ederek yakalanmaktan kurtulduğunu anlatan hikayeler gibi pek çok hikaye ve ifadenin yer aldığı ve 1 yıldır okul duvarlarında asılı olan pano hakkında okul müdürü “Ara ara güncelleniyor. Komisyonun dikkatinden kaçmış. Şimdi kaldıracağız” dedi. Etiler Anadolu Lisesi’ndeki “Değerler eğitim panosu”nda yer alan ve önceki gün gazetemizde yer alan hikaye ve metinler hakkında okul müdürü Şeref Koç ile görüştük. Koç, “Bunlar, değerler eğitimi altında asılıyor. Bir yıldır bunlar pano da asılı. Ara ara güncelleniyor. Komisyonun dikkatinden kaçmış. Şimdi kaldıracağız” açıklamasında bulundu.

PANODA NELER VAR

Panoda, “Nasuh tövbesi” başlıklı bir hikayede kadınları taciz eden bir kişinin tövbe ederek yakalanmaktan kurtulduğunu anlatılıyor. Söz konusu yazıda, kadın kılığına girerek hamamda kadınları taciz eden Nasuh adında bir erkek, hamamda kaybolan incinin aranması sırasında kimliğinin ortaya çıkmasından korkuyor. Herkesin sırayla çıplak halde arandığı sırada Nasuh “Yarabbi birçok defalar tövbe ettim fakat tövbemi bir türlü tutamadım. Eğer beni bu beladan, rezil rüsva olmaktan kurtarırsan bütün yaptıklarımdan tövbe ettim” diyor. Arama sırası Nasuh’a geldiğinde inci bulunuyor. Nasuh da hamamdan çıkıp bir daha gelmiyor.  
Panoda ayrıca bilgisayarla hazırlanmış “Hz. Muhammed’in Nüfuz Cüzdanı” da bulunuyor. Nüfus cüzdanında cinsiyet bölümünde “Erkeklerin efendisi”, “yüz rengi” bölümünde “Nurani-Parlak” gibi ifadeler yer alıyor. 

YAHUDİ İDİ, İNSANDI

Panoda hoşgörü adı altında Yahudileri küçümseyen bir yazı da dikkat çekiyor. “Yahudi idi, insandı” başlığı altında Peygamberin bir Yahudi cenazesine saygı gösterdiği anlatılan hikayede Yahudiler hakkında küçümseyen ifadeler yer alıyor.

ÖNCEKİ HABER

‘Kararlar özel şirketlerin lehine alınıyor’

SONRAKİ HABER

'Can güvenliğimiz  yok, endişeliyiz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...