24 Ekim 2016 11:19

Çavuşoğlu: 4 jetimiz Musul operasyonunda yer alıyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Musul operasyonuna çok yönlü bir şekilde katkı sağlıyoruz. 4 tane F16 jetimiz de operasyonda yer alıyor' dedi.

Paylaş

Musul Operasyonuna TSK'nin dahli konusunda farklı açıklamalar gelmeye devam ediyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Musul operasyonuna çok yönlü bir şekilde katkı sağlıyoruz. 4 tane F16 jetimiz de operasyonda yer alıyor' dedi.

Çavuşoğlu, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault ile Ankara'da düzenlediği ortak basın toplantısında "Başika kampında bulunan kuvvetlerimiz Musul operasyonuna kadar 700'den fazla DEAŞ'lıyı etkisiz hale getirdi. Musul operasyonu başladığından bu yana oradaki kuvvetlerimizin atışlarıyla öldürdüğü terörist sayısı 17 oldu" dedi.

"Irak'tan pek çok PKK'lı Türkiye'ye gelip saldırı gerçekleştiriyor; şimdi Sincar'ı (Şengal) ikinci Kandil yapmak istiyorlar. Uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımızı kullanıp PKK'nın Irak'taki yapılanmasına daha aktif müdahale edeceğiz. Aldığımız ve alacağımız tedbirlerle bu bölgenin ve sınırlarımızın daha güvenli hale gelmesini sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, "Musul operasyonuna çok yönlü bir şekilde katkı sağlıyoruz. 4 tane F16 jetimiz de operasyonda yer alıyor" şeklinde konuştu.

Bugün, Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı, Türkiye'nin Musul operasyonuna katıldığı yönündeki açıklamaların doğru olmadığını belirtmişti.

Peşmerge Güçleri ise, Binali Yıldırım'ın dünkü açıklamaları üzerine "Türkiye'den bombardıman yapılması talebinde bulunmadık" açıklamasında bulunmuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

15 Temmuz'un İstanbul'daki ilk iddianamesi kabul edildi

SONRAKİ HABER

‘Klasik masallar sanıldığı kadar masum değilmiş’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa