24 Ekim 2016 11:01

MSC Medlog önünde uluslararası dayanışma

MSC/MEDLOG direnişinin 53. gününde, DİSK ve uluslararası temsilciler, şirketin genel merkezi önünde eylem yaptı.

Paylaş

DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan MSC/MEDLOG işçilerinin direnişi 53. gününde devam ediyor. DİSK Yönetim Kurulu, Dünya Sendikalar Konfederasyonu, UGT ve CGIL Konfederasyonları şirketin Levent’te bulunan genel merkezi önünde eylem yaptı. DİSK’e bağlı sendikalar Gıda-İş, Dev Sağlık-İş, Güvenlik-Sen, Cam Keramik-İş ve Genel-İş temsilcilerinin de katıldığı eylemde sık sık “Zafer direnen emekçinin olacak”, “İnadına sendika inadına DİSK” sloganları atıldı.

Burada konuşan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “Burada işçilerin çocuklarının geleceği ile oynanmaktadır” dedi. Sendikalaşmanın anayasal hak olduğunu hatırlatan Beko, konuşmasına şöyle devam etti: “Son dönemlerde OHAL fırsatçılığı yapılarak işçilerin haklarına yönelik saldırıların arttığı görülmektedir. OHAL, olağanüstü sömürü fırsatı olarak görülmüştür. Gemlik’te baskılara boyun eğmeyen işçi kardeşlerimiz gereken cevabı vermiştir. Arkadaşlarımız insanca yaşayacak ücret, insanca çalışacakları toplusözleşme istemektedirler.” Şirkete atılan işçilerin geri alınması çağrısı yapan Beko, hükümete de “Anayasa suçu işleyenleri neden engellemiyorsunuz?” diye seslendi.

‘İŞÇİLERE TEHDİT VAR’

Mücadelenin 5 ayrı yerde devam ettiğini söyleyen Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, “Bursa Valiliğinin keyfi olarak yasağına rağmen direniş devam ediyor. Emekli emniyet müdürleri işçilere silah göstermektedir. Bununla ilgili suç duyurusunda bulunduk. Yeni işçiler alarak, zam yaparak, bayram parası vererek, oldubittiyle başka bir işletme adıyla çalışmalarına devam etmektedir. Kanunsuz bir lokavt uygulanmaktadır” dedi.

KÜRESEL EKONOMİ SINIR TANIMIYOR, BİZ İŞÇİLER DE SINIR TANIMAMALIYIZ

UGT Gençlik Kolları Başkanı Nayim Tami ise “Burada sizinle olduğumuz için mutluyuz. Benim ülkemde de benzer sorunlar yaşanıyor. Bizim mücadelemiz ortaktır, aynıdır. Küresel ekonomi sınır tanımıyor. Biz işçiler de mücadele ederken sınır tanımamalıyız. Hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

YARSAV Başkanı Murat Aslan 6 gündür gözaltında

SONRAKİ HABER

MHP içinden başkanlık itirazı: Hayır diyeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...