24 Ekim 2016 10:59

YARSAV Başkanı Murat Aslan 6 gündür gözaltında

Yargıçlar Sendikası ile CHP milletvekillerinin de aralarında olduğu avukatlar, YARSAV Başkanı Murat Aslan’ın serbest bırakılmasını istedi.

Paylaş

YARSAV Başkanı Murat Aslan’ın 19 Ekim günü gözaltına alınmasının üzerinden 6 gün geçti. Bugün adliyeye getirilmesi beklenen Murat Aslan şahsında tüm hukuksuzluklara tepki göstermek amacıyla biraraya gelen Yargıçlar Sendikası, CHP Milletvekilleri Şenal Sarıhan ve Ali Haydar Hakverdi’nin de aralarında bulunduğu birçok avukat, adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı okuyan Yargıçlar Sendikası Başkanı Mustafa Karadağ, “Murat Aslan’ın gözaltına alınması hukuksuz ve açık bir hak ihlalidir” dedi.

Karadağ, Aslan’ın 3 ay önce açığa alındığını, ardından ihraç edilerek 19 Ekim günü de gözaltına alındığını ifade etti. Aslan’ın Sayıştay Başkanlığı tarafından gönderildiği İngiltere’den 15 Temmuz’un ertesi günü döndüğünü dile getiren Karadağ, “Kaçmadı, açığa alındı, meslekten uzaklaştırıldı, yılmadı, mücadele etti” diye konuştu.

“Üç ayın sonunda ne düşündülerse gözaltına alındı. 2010 yılında yargının siyasi iktidar eliyle Fethullah Gülen cemaatine teslim operasyonu kapsamında yapılan anayasa değişikliği referandumunda YARSAV ve Murat Aslan ‘hayır’ dedi” ifadesini kullanan Karadağ, “Cemaati siyasi iktidar ortağı yapan bizzat siyasi iktidarın kendisidir” dedi.

Aslan hakkında yapılan suçlama ve delillerin açıklanmamasına dikkat çeken Karadağ, açık bir hak ihlali yaşandığını ifade etti. Karadağ, Aslan’ın bir an önce serbest bırakılmasını ve özgürlüğüne kavuşturulmasını talep etti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TZOB: Elmada sorun bitmiyor

SONRAKİ HABER

MSC Medlog önünde uluslararası dayanışma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...