24 Ekim 2016 10:48

Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali, 1 Kasım’da başlıyor

Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali, 17'nci kez sinemaseverlerle buluşacak. Festivale, 78 ülkeden bin 438 film başvuru yaptı.

Paylaş

İzmir’in uzun soluklu tek uluslararası sinema etkinliği olan Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali, bu yıl 17. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. Başta Kültür Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Sinema Genel Müdürlüğü olmak üzere Buca Belediyesi, Konak Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi ve Bayraklı Belediyesinin destekleri ile gerçekleştirilen Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali 01-06 Kasım tarihleri arasında İzmir Sanat, Fransız Kültür Merkezi, Karşı Sanat Merkezi ve Ege Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Yaşar Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Salonlarında gerçekleştirilecek.

Festivalin açılış seremonisi 2 Kasım akşamı Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilirken söyleşiler ve filim gösterilerinin yanı sıra kamera önü oyunculuk, görüntü ve kurgu eğitimleri gibi atölyeler yer alacak. Öğrencilerin oyları ile belirlenecek olan bir kısa film ise Altın Kedi Gençlik Ödülü'nü kazanacak. Festivale animasyon, belgesel, deneysel ve kurmaca kategorilerinde yarışmak üzere aralarında İran, Almanya, Ermenistan, İtalya, Küba, Afganistan, Japonya, Yunanistan, Kore, Porto Riko, İspanya, İsviçre, ABD, Mısır, Çin, Kırgızistan, Rusya, Venezuela, Fransa, Irak, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerin bulunduğu 78 ülkeden bin 438 film başvurdu. 

Bandmag dergisinin Antalya Film Festivali için hazırladığı 100 illüstrasyon ile Türkiye Sineması'nın 100 yılı sergisi de festival sırasında İzmirliler ile buluşacak. Sergide Vurun Kahpeye’den Yalnızlar Rıhtımı’na , Sevmek Zamanı’ndan  Sürü’ye, Karılar Koğuşu’ndan Eşkıya’ya, Bal’dan Kış Uykusu’na sinemamızın hafızalardan silinmeyen 100 filmine dair 20 genç illüstrasyon sanatçısının çalışmaları yer alacak. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Türkiye Petrolleri tekellere, işçi taşerona yem olmasın’

SONRAKİ HABER

Asansörde kırmızı alarm

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa