24 Ekim 2016 05:34

'Tarihe örülen duvar' yıkıldı

Tarihi sinagogun yanına tuğladan örülen duvar medyada çıkan haberler üzerine yıkıldı.

Paylaş

İzmir'de, Agora ve Kemeraltı Çarşısı'nı birbirine bağlayan çevresinde çok sayıda havra ve tarihi değerin bulunduğu 926 sokak, araç girişini önleyen bariyerlerin kaldırılmasıyla açık otoparka dönüştü. Tarihi sinagogun yanına tuğladan örülen duvar medyada çıkan haberler üzerine yıkıldı.

Konak Belediyesi'nin binaların dış cephe restorasyonları ile örnek olacak altyapı ve çevre düzenlemesi yaptığı, oturma banklarının konduğu palmiye ağaçlarının dikildiği zeminin yenilendiği, aydınlatma lambalarının takıldığı 926'ncı Sokak ticari merkezine dönüştürmeyi planladı. Ancak, araç geçişini engeleyen bariyerlerin yerinden sökülmesiyle sokak otopark haline geldi. 926'ncı Sokak'ta tarini sinegog binasının yanına araç işgalini önlemek için mülk sahibi tuğladan duvar örürken, sıva bile yapılmayan turuncu tuğlalı görüntü, tarihi dokunun içinde büyük bir tezatlık oluşturdu. Araçların park etmesinin de önüne geçemeyen tuğlalı duvarın arkasındaki boş alanı gören sürücüler araçlarını o alana park etti.

DHA, bir hafta önce 'Tarihe duvar ördüler' başlığı ile sorunu gündeme getirdi. Evrensel'de de yayımlanan haberin büyük yankı uyandırması ile birlikte duvar yıkılarak kaldırıldı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Büyük markaların üretimi mülteci çocuklara yaptırılıyor

SONRAKİ HABER

Felç olan gence Galatasaray-Dersimspor daveti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...