24 Ekim 2016 00:57

Ne halk girebiliyor içeri ne kayyım çıkıyor dışarı

Kayyım atanan DBP’li 28 belediyeden biri de Batman Belediyesi. Kayyım Batman’da bir buçuk ayını geride bıraktı.

Paylaş

Fırat TOPAL
Batman

Kayyım atanan DBP’li 28 belediyeden biri de Batman Belediyesi. Kayyım Batman’da bir buçuk ayını geride bıraktı. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Batman İl Eş Başkanı Nurten Üzümcü kentte yaşanan süreci gazetemize değerlendirdi.

Üzümcü, “Ne halk girebiliyor içeri, ne kayyım çıkıyor dışarı, sadece kaldırım ve asfalt  çalışmaları yapılıyor. Kayyım, daha önceki arkadaşlarımızın hazırladığı projeler üzerinden çalışma yürütüyor” dedi.

‘TÜM KESİMLERE BİR SALDIRI VAR’

Üzümcü, baskı politikalarının özelde Kürt halkına karşı genelde  tüm muhalif kesimlere karşı olduğunu söyleyerek, “Kürt illerinin bazı noktalarında ciddi bir savaş durumu söz konusu.

Hem halkın üzerinde büyük bir baskı var hem de siyasi alanda bir yok etme isteği var. Ülke genelinde de barışı, demokrasiyi, eşitliği savunan tüm kesimlere yönelik bir saldırı durumu hakim” dedi. Üzümcü, kayyımın halk iradesine ve demokrasiye karşı yapılan bir darbe olduğunu belirterek, “11 Eylül’de İçişleri Bakanlığı tarafından bir memur atanarak Batman halkının iradesinin tanınmadığı ve yönetime el konulduğu söylendi. O gün büyük bir refleks gelişti. Belediye çalışanlarıyla, yönetimiyle halk buna karşı sesini yükseltti. Kayyımın bir meşruluğu söz konusu değil” dedi.

Üzümcü, devletin tüm muhalif kesimlere karşı yaklaşımın ortada olduğunu ifade ederek,  “Bu gün toplum dinamiklerine iki şey dayatmaktadır. Satın alabildiklerini satın almak, satın alamadıklarını sindirme, korkutma, iradelerini teslim alma. Emekçilere de aynı şey dayatılıyor.  Muhalif oldukları için açlıkla terbiye etme, görevden uzaklaştırma ihraç etme yoluna gidiliyor” dedi.

‘HALKIN YANINDAYIZ’

Kayyımın geride bıraktığı sürede sadece birkaç görsel çalışma yaptığını belirterek şunları kaydetti: “Şu an kayyım zaten daha önceki arkadaşlarımızın hazırladığı projeler üzerinden çalışma yürütüyor. Batman halkının, diline, kültürüne, sosyal yaşamına müdahale söz konusu. Kayyımın belediyedeki ilk icraatı Kadın Politikalar Müdürlüğü’nü kapatmak oldu, Hêvi  Kadın Atölyemiz vardı. 40’a yakın arkadaşımız bulunduğu kursları kapatmaya yönelik uygulamalarda bulundu. 4 Halk Evimiz vardı. Buralarda kültürel kurslar veriliyordu. Bunları  kapatma durumu gelişti.

Batman halkının refleksi kayyımı tanımama, birlikte çalışmamadır. Belki belediye başkanlarımız görevden alınmıştır ama halkın içerisindedir. Kayyım zırhlı araçla belediye önüne barikatlar kurarak, polisiyle belediyeyi işgal ettiği bir konumdadır. Ne halk giriyor içeri, ne kayyım çıkıyor dışarı.  Bütün belediye başkanlarımızla, meclis üyelerimizle sokakta halkın sorunlarıyla ilgileniyoruz. Biz kayyımları tanımıyoruz ve sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz.”

ÖNCEKİ HABER

Uzun saatler ve zor koşulların karşılığı: Kuru bir ücret

SONRAKİ HABER

Suriye’de başaramadıklarını Irak’ta denemek istiyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa