24 Ekim 2016 00:54

Menderes Türel’e ‘sürgün’ ödülü

TÜM BEL-SEN Antalya Şube üyesi emekçiler, Antalya Film Festivali sebebiyle Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı’na özel ‘sürgün ödülü’ verdi.

Paylaş

İlhan KARAKURT
Tüm Bel-Sen Antalya Şube Başkanı

53. Uluslararası Antalya Film Festivali’ne sendikamız tarafından hazırlanan ve Antalya’nın en uzak ilçelerine ‘tehcire’ gönderilerek mülteci durumuna düşürülen işçi ve memurların,  özellikle de hamile ve doğum yapmış kadın arkadaşların yaşadığı aile dramı ve  yol hikayelerini konu alan ‘SÜRGÜN’ filmi ile katılmayı planlamıştık. 53. Altın Portakal film festivalinin ana temasının ‘mülteciler, kadın, aile ve çocuk’ olarak seçilmesi bizi daha da cesaretlendirmişti. Ancak; Festival Direktörü Elif Dağdeviren’in Film seçimlerindeki ‘hassasiyetine’ takılacağımız dan dolayı vazgeçtik. Ve; açılışında verilen ‘Emek ödülü’, ‘Onur ödülü’, ‘Yaşam Boyu Başarı’ ödülünden hareketle bizde 53. Altın Portakal Film Festivaline  ‘SÜRGÜN’ ödülü  ile katılmayı kararlaştırdık.

NEDEN MENDERES TÜREL?

53. Altın Portakal Film Festivali açılış konmasında Sayın Türel; “Bu salonda dostluğa,barışa ve kardeşliğe el uzatıyoruz” dedi. Ancak; Antalya kamuoyu çok iyi  bilmektedir ki, Büyükşehir Belediyesi personeli üzerinde uyguladığı ‘sürgün’ politikası ile bizzat sayın Türel’in kendisi ‘dostluk, barış ve kardeşlik’ kavramlarını defterinden sildi. Dolayısıyla da;  bizzat Türel’in kendisinin kökünden kazıdığı ‘dostluk, barış ve kardeşliğe’ el uzattığını belirtmesi bizleri çok şaşırttı. Doğrusunu söylemek gerekirse; dikkatlerimizin  bir kez daha kendisine ve uygulamalarına çevrilmesine vesile oldu. Şöyle ki; göreve gelişinin birinci yılını tamamlayan Menderes Türel’e 4 Nisan 2015 tarihinde bir yıllık personel uygulamalarını değerlendiren bir ‘KARNE’ vermiştik. Amacımız da sürgüne gönderdiği işçi ve memurların ‘hissiyatını’ sembolik olarak düzenlediğimiz bu ‘karne’ yoluyla Menderes Türel’e aktarmaktı. Ancak, sayın Türel, kendisine  ‘karne’ yolu ile  vermek istediğimiz bu mesaja karşılık Şube Başkanımız İlhan Karakurt’a ‘belediye başkanını kamuoyunda küçük düşürme’ şuçunu işlediği gerekçesiyle ‘1 yıl kademe durdurma’ cezasını verdi. Dolayısıyla da, Sayın Türel’in  kendisine ‘karne’ verilmesinden hoşlanmadığını bildiğimiz için bu sefer  karne değil, kendisine ‘özel ödül’ plaketi vermeyi uygun gördük.

ÖZEL ÖDÜL; MENDERES TÜREL’E!

Sayın Menderes Türel;
Mahkeme kararları, insan hakları raporu, ölümlere, intiharlara yol açan  sonuçları ile Antalya kamuoyu nezdinde ‘mahkum’ olan ve artık bir ‘orta çağ cezalandırmasına’ dönüşen ‘sürgün’ uygulamasını hâlâ ‘vatandaşa hizmet’ aşkıyla gerekçelendirmeniz ve bir insanlık suçu olan ‘sürgün’ politikasını sürdürmekte hâlâ ısrar ediyor olmanızdan dolayı  sendikamız tarafından bu Altın Portakal  ‘ÖZEL SÜRGÜN ÖDÜLÜNE’ layık görüldünüz!

NEDEN EKMEK?

Bu özel ‘SÜRGÜN’ ödülüne simge olarak ‘Ekmeği’ seçtik. Çünkü, Ekmek; en temel besin maddemiz olduğu kadar ‘kutsaldır’ ve ‘bereketi’ temsil eder. Ancak, Sayın Menderes Türel işçi ve memurların en çok ‘ekmeği’ ile oynamıştır. Yaptıklarının ne anlama geldiğini daha iyi anlayabilmesi için ‘ekmek’ üzerinden kendisine bir mesaj daha vermek istedik.
Bakalım, sayın Menderes Türel bu özel ‘SÜRGÜN’ ödülünü nasıl değerlendirecek? Bu ‘ödül’ ile bir kez daha kendisine verilmek istenen ‘toplumsal’ mesajı doğru okuyarak gereğini yerine getirecek mi, yoksa yine bu mesajı veren bizleri cezalandırma yoluna mı gidecek; hep birlikte göreceğiz.
Sendika Başkanı İlhan Karakurt ve İşyeri Temsilcimiz Memet Zengül’ü keyfi ve siyasi bir kararla memurluktan almıştı. Bu seferde ‘54. Altın Portakal Film Festivaline’ katılmamızı yasaklamaz herhalde!

ÖNCEKİ HABER

Kan anonsu yapmak suç oldu!

SONRAKİ HABER

Okulda değerler eğitimi: Taciz et, tövbe et, kurtul!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...