24 Ekim 2016 00:51

Kan anonsu yapmak suç oldu!

10 Ekim Katliamı sonrasında yaralılar için kan anonsu yapan Haber- Sen Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Korhan Rüzgar hakkında dava açıldı.

Paylaş

Tamer Arda ERŞİN
Ankara

10 Ekim Katliamı sonrasında yaralılar için kan anonsu yapan Haber- Sen Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Korhan Rüzgar hakkında “kamu görevini usulsüz üstlenmek” iddiasıyla dava açıldı. Davanın ilk duruşması yarın Ankara 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Hakkında açılan davayı değerlendiren Rüzgar, katliam sonrasında yaralıların kan ihtiyacı karşılamak için megafonla kan anonsu yaptığını ve sağlık görevlilerine yardım etmeye çalıştığını söyledi. 101 kişinin öldüğü, yüzlerce kişinin yaralandığı katliam sonrasında yaralılar için elinden geleni yapamamanın üzüntüsü içinde olduğunu vurgulayan Rüzgar, “10 Ekim günü alandaydım. Arkadaşlarımızı hastaneye yetiştirmeye çalışıyorduk. Hastane önündeki kalabalığı dağıtmak için ve yaralılar için kan ihtiyacı olduğundan sağlıkçı arkadaşlar benden yardım istedi. Ben de megafonla anons yaptım. O gün bırakın megafonla anons yapmayı, ben yaralılar, hayatını kaybedenler için elimden daha çok şey gelmediğine üzülüyorum” dedi.

Yaralılara yardım için kan anonsu yaptığı için  “kitleyi provoke etmek”le suçlandığını ve buna bir anlam veremediğinin altını çizen  Rüzgar, “Bu işin asıl faillerinin ve arka planının ortaya çıkmaması için işi farklı yerlere yönlendirmeye çalışıyorlar” diye konuştu. Yardım için kan anonsu yaparken çekilmiş görüntülerinin bazı medya organları tarafından hedef göstermek amacıyla kullanıldığına da dikkat çeken Rüzgar, “İstanbul’daki havalimanı saldırısından sonra olayla bağlantısı olmamasına rağmen A Haber kanalında 10 Ekim görüntüleri de kullanıldı. Bu görüntüler arasında benim anons yaparken ki görüntülerim de var. Olay sonrasında ise Sağlık Bakanı bizzat çıkarak anonsumun görüntülerini izleterek beni hedef gösterdi”  dedi.

Rüzgar hakkında açılan davanın ilk duruşması ise yarın Ankara 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Duruşma sonrasında Rüzgar ve Haber- Sen üyeleri Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirecek.

ÖNCEKİ HABER

Pınar Kür: Kazananı yazmaktansa kaybedeni irdelemek önemli

SONRAKİ HABER

Menderes Türel’e ‘sürgün’ ödülü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...