23 Ekim 2016 13:01

Eczacıbaşı VitrA dünya şampiyonu

Eczacıbaşı VitrA Kadın Voleybol Takımı, İtalya'nın Pomi Casalmaggiore takımını 3 - 2 yenerek şampiyon oldu.

Paylaş

Eczacıbaşı VitrA Kadın Voleybol Takımı, Filipinler'in başkenti Manila'da düzenlenen 2016 Dünya Kulüpler Şampiyonası Finali'nde İtalya'nın Pomi Casalmaggiore takımını 3 - 2 yenerek şampiyon oldu.

Rakibini 25-19, 20-25, 25-19, 22-25 ve 15-11'lik setlerle mağlup eden Eczacıbaşı, üst üste 2'nci kez Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonluğuna ulaştı.

Şampiyonanın ardından ödül töreni yapıldı.

Eczacıbaşı VitrA oyuncularına, altın madalyaları ve şampiyonluk kupası, İsviçre'nin Volero Zürih takımını 3-1 mağlup eden VakıfBank oyuncularına ise bronz madalyaları verildi.

2016 Kadınlar Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonası'nın en değerli oyuncusu seçilen Eczacıbaşı VitrA'dan Tijana Boskovic ayrıca en iyi pasör çaprazı ödülünü de aldı.

VakıfBank'tan Zhu Ting ve Eczacıbaşı VitrA'dan Tatiana Kosheleva, şampiyonanın en iyi smaçörleri oldu. VakıfBank'tan Milena Rasic de en iyi orta oyuncular arasına girdi.

Oyuncularıyla gurur duyduğunu belirten Eczacıbaşı VitrA Antrenörü Massimo Barbolini, yeni sezona böyle bir kupayı kazanarak başlamaktan mutlu olduğunu belirterek, "Şimdi hedefimiz, Türkiye Ligi ve Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde de aynı başarıyı tekrarlamak" dedi.

Tijana Boskovic turnuvanın MVP'si seçilirken aynı zamanda "En iyi pasör çarprazı" ödülünün de sahibi oldu. Tatiana Kosheleva ise "En iyi smaçör" ödülünü alırken, 23 sayı ile final maçının da en skorer ismi oldu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

'Metin Demirel yalnız değildir'

SONRAKİ HABER

Başika operasyonunun bugünkü bölümü tamamlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa