23 Ekim 2016 12:26

Yıldırım: Anayasa ve Başkanlık çalışmalarımız tamamlandı

Başbakan Binali Yıldırım, AKP'nin 25. istişare ve değerlendirme toplantısının kapanışında konuştu.

Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım Genelkurmay Eski Başkanı Hilmi Özkök’ün ‘uyardık’ sözlerine yanıt verdi. Yıldırım, “Ne uyardınız kardeşim, karara bakıyoruz, 'Nur cemaati ve hizmet hareketi izlenmelidir.' Ne zamandan beri cemaatler terör örgütü oldu. Bizim için kırmızı çizgi, terör faaliyetinin başladığı gündür, o da 17 Aralıktır” dedi. HDP’yi hedef gösteren Yıldırım, dokunulmazlık üzerinden yargıya talimat niteliğinde sözler kullandı.

Başbakan Yıldırım, AKP’nin Afyonkarahisar Kampı’nın kapanış konuşmasını yaptı. Fethullah Gülen Cemaatinin AKP döneminde örgütlendiği ve palazlandığı eleştirilerini kabul etmeyen Başbakan Yıldırım, Gülen Cemaatiyle bir tek AKP’nin mücadele ettiğini kaydetti.

Bylock kullandığı iddia edilen AKP milletvekillerini savunan Yıldırım, “Hiçbir bakan ve milletvekilimizde Bylock yoktur.AK Parti içerisinde FETÖ'cü barınamaz. Bizim için kırmızı çizgi terör faaliyetinin başladığı gündür. O da 17 Aralık’tır” dedi. Yıldırım, başkanlık sistemi ile ilgili anayasa çalışmalarının tamamlandığını belirterek, Meclise götüreceklerini kaydetti.

ÖZKÖK’E YANIT VERDİ

Yıldırım, Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök’ün “2004'te FETÖ için uyardık, pek fazla bir şey yapılmadığını gördük” sözlerine yanıt verdi. Yıldırım, “Bir eski Genelkurmay Başkanı 'Biz 2004'te uyardık' diyor. 'Nur cemaati izlenmelidir'. Bizim için kırmızı çizgi terör faaliyetinin başladığı gündür, o da 17 Aralık'tır. Durup dururken cemaatlerin üzerine gidip, 'Siz bir şeyler yapıyorsunuz, biz anlamıyoruz ama sizin defterinizi düreriz'. Bunu mu söyleyelim? İnsanları öldürmedikçe, eline silah almadıkça terör örgütü muamelesi göremez” diye konuştu.

YARGIYI HDP İÇİN GÖREVE ÇAĞIRDI!

Başbakan Yıldırım, silahların susması için çözüm çağrılarını yineleyen HDP’yi ise hedef gösterdi. “Zora gelince, dara gelince konuşalım, görüşelim, çözüm gibi lafları etmeye başlıyorlar. Çözüm mözüm yok. Çözüm milletledir” diyen Yıldırım, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Terör ortadan kalkıncaya kadar konuşacak hiçbir şeyimiz yok. Mecliste siyaset yapıp da terör örgütünün değirmenine su taşıyanların sabrımızın taştığının farkına varmalı. Açık bir şekilde teröre karşı çıkmalı ve terör örgütünü reddetmeli. Seçmenden aldıkları iradeyi terör örgütüne teslim etmiş olacaklar. Bunun kabul edilebilir bir yanı yok.Buna ne devlet, ne millet rıza gösterir. Siyaset kanalları sonuna kadar açıktır. 'HDP terör örgütüne açıkça destek veriyor, cenazelerinde gösteri yapıyorlar' diyor vatandaşımız. Türkiye bir hukuk devleti. Meclis bütün milletvekilleri için dokunulmazlıkları kaldırdı.Artık görev yargınındır.”

‘TÜRK ASKERİ PEŞMERGEYE DESTEK VERİYOR’

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Başbakan, “Peşmerge güçleri Başika kasabasını DEAŞ’tan temizlemek için harekete geçtiler ve bizim Başika üssündeki askerlerimizden, oradaki unsurlarımızdan yardım istediler. Biz de oradaki topçularla, tanklarla, Fırtına obüslerle destek veriyoruz” dedi. (AFYON)

ÖNCEKİ HABER

ABD’li telekomünikasyon devi Warner şirketini aldı

SONRAKİ HABER

‘OHAL ve savaşa karşı birleşmeliyiz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...