23 Ekim 2016 12:25

ABD’li telekomünikasyon devi Warner şirketini aldı

AMERİKAN telekomünikasyon devi AT&T, CNN Televizyonu’nun da sahibi olan Time Warner şirketini 86 milyar dolara satın alacağını açıkladı.

Paylaş

İki şirketin yönetim kurullarının önceki günkü toplantısında varılan anlaşmanın düzenleyici kurumlar tarafından da onaylanması gerekiyor. 

Anlaşma düzenleyici kurumların onayını alırsa, AT&T, CNN ve HBO televizyonlarıyla Warner Bros film stüdyolarının da sahibi olacak. AT&T’nin İcra Kurulu Başkanı Randall Stephenson, mevzuattan kaynaklanan bir engelle karşılaşacaklarını sanmadıklarını ancak, olasu sorunların tavizlerle çözülebileceğini söyledi. Piyasa değeri 238 milyar dolar olan AT&T halihazırda ABD’nin üçüncü en büyük kablolu televizyon şirketi. 

Time Warner film sektöründe, televizyonculukta ve video oyunlarında güçlü bir firma. HBO, CNN, TBS ve TNT gibi kanalların sahibi olan kurum Harry Potter ve Batman serileriyle ünlenmiş Warner Bros’un da sahibi. Time Warner, Rupert Murdoch’ın sahibi lduğu Twenty-First Century Fox’tan gelen 80 milyar dolarlık teklifi 2014 yılında reddetmişti.

Öte yandan 8 Kasım’daki devlet başkanlığı seçimlerinde  Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı olan milyarder iş adamı Donald Trump, seçilmesi halinde tekelleşme kaygısıyla anlaşmayı engelleyeceğini söyledi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Türkiyeli gazetecilere Almanya’da eğitim bursu

SONRAKİ HABER

Yıldırım: Anayasa ve Başkanlık çalışmalarımız tamamlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...