23 Ekim 2016 11:37

MSC Medlog işçilerinden Cumhurbaşkanına mektup

Sendikaya üye olduktan sonra işten çıkartılan, Nakliyat-İş üyesi MSC Medlog işçileri yaşadıkları sıkıntıları Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yazdı.

Paylaş

Sendikaya üye olduktan sonra patron tarafından işten çıkartılan, Nakliyat-İş üyesi MSC Medlog işçileri yaşadıkları sıkıntıları anlatmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yolladı.

“MSC/Medlog Lojistik işçileri adına Bursa Gemlik’te işten atılan MSC/Medlog Lojistik işçileri” imzasıyla yazdıkları mektubu PTT Gemlik şubesinden yollayan işçiler mektupta şu ifadelere yer verdi: “Sendikaya üye olduğumuzdan haberdar olan işveren İstanbul, İzmir, Kocaeli, Bursa ve Mersin illerinde çalışan toplam 140 işçi arkadaşımızı keyfi ve haksız bir şekilde işten atmıştır. İşten atılan tüm bölgelerdeki sendika üyesi arkadaşlarımızla birlikte işlerimize geri dönmek ve anayasal hakkımız olan sendika üyeliğimizin tanınması için işyerlerimizin önünde 50 gündür beklemeyi sürdürmekteyiz.”

Sendikaya üye olmanın anayasal bir hak olduğunu belirten işçiler, direnişlerine yönelik OHAL baskısına da değindi. İşçiler, “OHAL gerekçe gösterilerek bazı bölgelerde Valilik makamı tarafından hukuksuz, keyfi bir şekilde işten çıkartılan bizlere, işyerleri önünde beklerken müdahale edilmektedir. İşten atılan biz işçiler, Bursa Valiliğinden, 2935 sayılı OHAL kanununa göre illerde Valiliklerin işten çıkarmaları erteleme iznine bağlı olması hakkını kullanmasını beklerdik. Anayasal hakkımız olan örgütlenme ve sendikaya üye olma, hak arama mücadelemize herhangi bir müdahale olmaması ve atılan işçileri işe sendikalı olarak geri alınması için gereğinin yapılmasını arz ederiz” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Patronların zam planı işçinin beklentisinin altında

SONRAKİ HABER

Bingöl’de HDP ve DBP’ye gözaltı operasyonu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa