23 Ekim 2016 10:56

İşçiler OHAL'i konuştu: Birlik olursak OHAL’den çıkabiliriz

Esenyurt’ta değişik işkollarında çalışan işçiler, DİSK’e bağlı Gıda-İş Sendikasının çağrısıyla OHAL’i ve etkilerini konuşmak için bir araya geldi.

Paylaş

Savaş koşulları ve tırmandırılan milliyetçiliğin işyerlerinde kutuplaşmaya neden olduğuna dikkat çeken işçiler, ancak birlik olunması halinde bu koşullardan çıkılabileceğini dile getirdi. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan DİSK/Gıda-İş Marmara Bölge Temsilcisi İbrahim Kızılyer, OHAL’le birlikte yaşanan baskıları şöyle sıraladı: “Basın açıklamaları yasaklanıyor, greve çıkan hak isteyen işçinin mücadelesi engelleniyor, demokrasi insan hakları diyen öğretmenler görevden alınıyor, barış isteyen akademisyenlerin işine son veriliyor.” İktidarın, işçilerin verdiği mücadeleler sonucu elde edilen demokratik hakları geri almak için harekete geçtiğini anlatan Kızılyer, bu nedenle işçilerin sürece dahil olması gerektiğini vurguladı. 

FABRİKALARDA KUTUPLAŞMA ARTIYOR

Kızılyer’in ardından söz alan, kapatılan Hayatın Sesi televizyonunun Ekonomi Editörü Cem Şimşek de basın üzerindeki baskılara dikkat çekerek  “Hayatın Sesi TV nerde bir direniş, nerde bir emek mücadelesi varsa nerde demokrasi kavgası varsa kamerasını oraya çevirdi. Bu yüzden kapatıldı” dedi. 

Söz alan işçiler de savaş koşulları ve tırmanan milliyetçiliğin OHAL koşullarının konuşulmasını engellediğini, bu süreçte işçiler arasında kutuplaşmanın oldukça fazla olduğunu dile getirdi. OHAL koşullarından ancak işçilerin mücadelesiyle çıkılabileceğine dikkat çeken işçiler, bir araya gelmenin yollarını konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çeltik üreticisi açlığa mahkum edildi

SONRAKİ HABER

Avcılar Belediyesi işçileri ‘Sözünde dur’ dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...