20 Mayıs 2012 11:34

Avukatlardan demokratik çözüm çağrısı

BÖLGE Baro Başkanları’nın Hakkari’de yaptığı toplantının sonuç bildirgesi açıklandı. Bildirgede bir kez daha Kürt sorununun demokratik çözümü için adım atma çağrısı yapıldı.Toplantının sonuç bildirgesi Doğu ve Güneydoğu Bölgesi Baro Başkanları Dönem Sözcüsü ve

Avukatlardan demokratik çözüm çağrısı
Paylaş

BÖLGE Baro Başkanları’nın Hakkari’de yaptığı toplantının sonuç bildirgesi açıklandı. Bildirgede bir kez daha Kürt sorununun demokratik çözümü için adım atma çağrısı yapıldı.

Toplantının sonuç bildirgesi Doğu ve Güneydoğu Bölgesi Baro Başkanları Dönem Sözcüsü ve Hakkari Barosu Başkanı Kutbettin Beyazıt tarafından okundu. Kürt sorununun demokratik zeminde çözülmemesi nedeniyle tutuklamaların ve çatışmaların arttığına dikkat çeken Beyazıt, “Yaşanan gelişmeler karşısında hukukçu kimliğimizin bir gereği olarak şiddettin sona erdirilmesi için daha aktif rol almayı zorunlu görmekteyiz” dedi. Kürt sorununun demokratik zeminde çözülmesi için Cumhurbaşkanı, hükümet yetkilileri, Meclis’te grubu bulunan siyasi partiler ve sorunun muhatabı olan bütün kesimlerle görüşmeler yapacaklarını duyuran Beyazıt, 22 Kasım 2011 tarihinde PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın savunmasını üstlenen 36 meslektaşlarının tutuklandığını hatırlatarak, tutuklu avukatların 16, 17 ve 18 Temmuz tarihlerinde İstanbul Adliyesi’nde görülecek duruşmalarına bölge baroları olarak katılacaklarını söyledi.

‘KCK’ adı verilen operasyonlar kapsamında belediye başkanları ve siyasetçilerin tutuklanmasını “seçme ve seçilme hakkı ihlalinin en acı örneği” olarak nitelendiren Beyazıt, “Demokratik yaklaşım esas alınmalı, farklı kimliklere sahip birey, topluluk ve de halklara, özgür ve demokratik temelde siyaset yapma hakkı tanınmalıdır” dedi. Anayasa hazırlık çalışmalarına da değinen Beyazıt, düşünce ve ifade özgürlüğü ile basın özgürlüğüne yönelik ağır ihlallerin yaşandığı bir ortamda demokratik ve sivil bir anayasanın en acil ihtiyaç olduğunu söyledi. (HAKKARİ)

ÖNCEKİ HABER

İHD: İnsan hakları ayaklar altında

SONRAKİ HABER

AKP kendi sonunu hazırlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...