23 Ekim 2016 09:48

Erdoğan ve Alpay’dan 'Demokrasi Buluşması’na mesaj

İstanbul’da toplanan ‘Demokrasi İçin Birlik Buluşması’nda Yazar Aslı Erdoğan ve Dilbilimci Necmiye Alpay’dan gelen mesajlar da okundu. 

Paylaş

Aslı Erdoğan'ın gönderdiği mesajda, şu ifadelere yer verildi: "Bizler, şu an cezaevlerine takılmış yüz yirminin üzerinde gazeteci, yazar, artık akıl sınırlarını zorlayan bir hukuksuzluğun, zorbalığın, acımasızlığın mağdurlarıyız ve devletin 'gerçeği' ve 'hakikati' kendi tekelinde tutma çabasına karşı çıktığımız için buradayız. Oysa 'gerçek' ya da 'hakikat' kimsenin tekelinde değildir, olamaz. Bunu anlamakla başlar demokrasi... Yolumuz uzun, yükümüz ağır, ama hep birlikte yürümekten başka şansımız kalmadı. Herkese selam ve sevgilerimi gönderiyorum."

ALPAY: BÜTÜN KALBİMİZLE YANINIZDAYIZ

Necmiye Alpay da mesajında, "Demokrasi İçin Birlik… Bu başlık epeydir hepimizin özlemini duyduğu bir girişimi işaret ettiği için son derece sevindirici. Emek verenlere sonsuzca teşekkür. Şu an toplumumuzu toparlamak için başlıkta söylenen dışında bir yol yok. Cezaevlerindeki gazeteci ve yazarlar olarak bizler dahil, hangi devlet gücünün hangi hukuka göre nasıl bir yasama, yürütme, yargı çalışması yaptığı sorunun cevabını bilemiyoruz. Sorumluluk her zamankinden fazla, yurttaşlar olarak hepimize düşüyor. Evrensel hukukun saygın temsilcilerinin bu harekette yer alması güç veriyor bize. Bütün kalbimizle yanınızdayız" ifadelerine yer verdi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

KESK Kadın Meclisi: Kazanımlarımızdan vazgeçmeyeceğiz

SONRAKİ HABER

Yenimahalle’deki aşure etkinliğinde gerginlik yaşanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...