23 Ekim 2016 07:52

Dersim’de HDP ve DBP eş başkanları gözaltına alındı

Dersim’de HDP ve DBP il eş başkanları esnafın kepenk kapatması ile ilgili olarak çağrıldığı emniyette gözaltına alındı. 

Paylaş

Dersim'de tüm esnafın kepenk kapatmasına ilişkin başlayan gözaltılar devam ediyor. DBP Dersim İl Eşbaşkanı Hülya Yer, DBP'li yöneticiler ve esnafların da aralarında olduğu 8 kişinin dün gözaltına alınmasının ardından gece saatlerinde HDP Dersim İl Eşbaşkanı Aslan Çağ da İl Emniyet Müdürlüğü'ne çağrıldı. İfade için emniyete giden Çağ hakkında gözaltı işlemi yapıldı. 

Gözaltına alınarak emniyette tutulanların isimleri şöyle: DBP İl Eşbaşkanı Hülya Yer, HDP Dersim İl Eşbaşkanı Aslan Çağ, DBP'li yöneticiler Ufuk Sünger, Celal Aydın, Yaşar Ateş, esnaf Vedat Emir, Serkan Sarıataş, Mehmet Çağrı ve Şahin Kuçin.

Gözaltında tutulanların telefonlarına el konulurken, henüz ifadeleri alınmadı. Öte yandan konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Tunceli Valiliği'nin, DBP ve HDP il eşbaşkanları hakkında "sözde" tabirini kullanması dikkat çekti. 

Dersim'de kent merkezindeki tüm esnaf, 21 Ekim'de kepenk kapatarak, hayatı durdurmuştu. Kent halkının protestoya destek vermesi üzerine hemen harekete geçen Cumhuriyet Başsavcısı, kepenk açmayan esnaf hakkında soruşturma başlatmıştı. Aynı gün içerisinde ise Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada, sıra dışı bir karara imza atılarak, kepenk kapatmak yasaklanmıştı. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

ABD Savunma Bakanı Erbil’de

SONRAKİ HABER

Duvar yazısıyla 'torbacı' arıyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...