23 Ekim 2016 06:47

İsveç Akademisi’nde Bob Dylan çatlağı

ABD’li Müzisyen Bob Dylan’ın ile ilgili tartışmalar, ödülü veren İsveç Kraliyet Bilim Akademisi içinde çatlak ve polemiğe yol açtı. 

Paylaş

Nobel Edebiyat Ödülü’ne layık görülen ABD’li Müzisyen Bob Dylan’ın telefonlara cevap vermemesi ve internet sitesindeki “Nobel Edebiyat Ödülü sahibi” ibaresini silmesinden sonra başlayan tartışmalar, ödülü veren İsveç Kraliyet Bilim Akademisi içinde çatlak ve polemiğe yol açtı. 

Akademi’nin üyelerinden Per Wästberg, İsveç Devlet Televizyonu (Svt) ile yaptığı söyleşide Dylan’ın telefonlara cevap vermemesini “Kabaca ve küstahça” olarak nitelemiş, sanatçının internet sayfasından “Nobel Ödülü sahibi” ibaresini silmesi için de “Beklenmedik bir şey değildi. Oldukça somurtkan ve isteksiz görünüyor. Buna şaşırmadım” ifadelerini kullanmıştı.

Westberg’nin Bob Dylan hakkındaki açıklamaların hem İsveç hem de yurt dışına İsveç Kraliyet Bilim Akademisi’nin görüşü olarak algılanması, Akademi içinde rahatsızlığa neden oldu. 

AKADEMİ YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

İsveç Kraliyet Bilim Akademisi medyada devam eden tartışmalara açıklık getirmek için yazılı bir açıklama yaptı. Nobel Ödülü verilen kişilerin ödülün takdim edildiği törene katılıp katılmamalarına kendisinin karar vereceği ve Akademi’nin bu güne kadar ödüle layık görülen kişilerin verdiği kararla ilgili görüş belirtmediği hatırlatılan açıklamada, “Akademi üyelerinden Per Wästberg, Bob Dylan’ın yanıt vermemesi üzerine hayal kırıklığını ifade etti. Bu, İsveç Akademisi tarafından yapılan resmi bir açıklama değil, kendisinin kişisel görüşü olarak görülmelidir” denildi. (Stockholm/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Avrupa Parlamentosu heyeti Ahmet Türk'ü ziyaret etti

SONRAKİ HABER

Musul operasyonuna Süryani birlikleri de katılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...