23 Ekim 2016 00:50

Demokrasi için büyük buluşma

Demokrasi İçin Birlik İnisiyatifi, ilk geniş katılımlı buluşmasını bugün İstanbul’da yapacak.

Paylaş

Demokrasi İçin Birlik İnisiyatifi, ilk geniş katılımlı buluşmasını bugün İstanbul’da yapacak. “Demokrasi için birlik konusunda ne yapmalı, nasıl yapmalı” sorularının tartışılacağı buluşmaya çok sayıda kişinin katılması bekleniyor.

Bir süre önce “Diyalog Grubu” olarak bir araya gelen CHP, SHP, BDP, sol ve sosyal demokrat kökenli milletvekillerinin demokrasi ve birlik konusundaki ihtiyaçtan hareketle oluşturdukları “Demokrasi İçin Birlik İnisiyatifi” ilk geniş katılımlı buluşmasını gerçekleştirilecek. İstanbul’un Şişli Kent Kültür Merkezinde sabah saatlerinde başlayacak olan buluşmada, ilk olarak katılan kurum temsilcileri ve şahsiyetler birer konuşma yapacak.

‘BİRLİK İÇİN NE YAPMALI, NASIL YAPMALI?’

Buluşmanın öğleden sonraki bölümünde ise, “Demokrasi için birlik konusunda ne yapmalı, nasıl yapmalı” gibi iki temel soru üzerinde forum gerçekleştirilecek. Sonrasında bir sonuç bildirgesinin yayımlanması beklenen buluşmada, bir de bundan sonra çalışmaları yürütecek sekretarya gibi bir oluşum belirlenecek.

TÜZEL: ACİLEN BİR ŞEYLER YAPILMALI

Toplantıya ilişkin bilgi veren HDP Eski Milletvekili ve EMEP Eski Genel Başkanı Levent Tüzel, Türkiye’nin demokrasi ve birlik konusundaki ihtiyacının gittikçe daha fazla hissedilmeye başlandığını belirterek, bu durumun Türkiye’nin karşılaştığı tehlikelerden, tehditlerden ve yönetim biçimindeki baskıcı yönelimlerden kaynaklandığını söyledi. Özellikle “Türkiye’nin tehlikeli gidişatı ve demokrasiye olan ihtiyacı, bunun üzerinden acilen bir şeyler yapılması gerektiği” konusunda herkesin hem fikir olduğunu belirten Tüzel, yaptıkları hazırlık toplantılarında da bu konunun ele alındığını ve önemli öneriler ortaya çıktığını söyledi.

Ayrıca toplantıya bu toplantılardan elde ettikleri sonuçları yansıtacak bazı önerilerin olacağını da belirten Tüzel, bunların da, “OHAL ve başkanlık düzenine karşı, ilerletilen savaşa karşı öncelikle çalışmalar yapmaya yönelik” öneriler olduğunu söyledi.

Tüzel, bu çalışmayı ilk başlarda çok yaymama eğilimlerine rağmen yaptıkları çalışmaya yoğun bir ilgi olduğunu belirterek, “Son dönemlerde ilgi çok arttı. Davul zurna çalarak, aleni açık çağrı yapmayalım demiştik. Ama bir şekilde haberdar olan insanların yoğun bir ilgisi var. O yüzden buluşmaya kurumsal ve bireysel olarak geniş katılım olacak” dedi. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Beşiktaş Antalyaspor’u konuk ediyor

SONRAKİ HABER

Doğaya el koyma yasası iptal edilsin 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...