20 Mayıs 2012 11:24

Filmamed Belgesel Film Festivali başladı

KAYAPINAR Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Filmamed Belgesel Film Festivali, Cegerxwin Gençlik ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle önceki gece başladı. Festivalde, gösterilecek 34 film, Roboski’de katledilen 34 kişiye atfedilecek.Açılışta konuşan Belediye Başkan Vekili Mahmut Dağ, “Sanatçı ve sanat z

Filmamed Belgesel Film Festivali başladı
Paylaş

KAYAPINAR Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Filmamed Belgesel Film Festivali, Cegerxwin Gençlik ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle önceki gece başladı. Festivalde, gösterilecek 34 film, Roboski’de katledilen 34 kişiye atfedilecek.

Açılışta konuşan Belediye Başkan Vekili Mahmut Dağ, “Sanatçı ve sanat zalimlere karşı mazlumların yanında safını netleştirmezse içi boş, insanlık değerlerinden uzak bir güzellik arayışından başka bir şey değildir” dedi.

Festival Direktörü İlhan Bakır ise “Festival boyunca 34 filmi Roboski’de öldürülen 34 köylüyü anmak için göstereceğiz” dedi. Konuşmaların ardından Dicle-Fırat Kültür Merkezi erbane gurubu ve folklor ekibi sahne aldı. Gece, ‘Denge Deri’ filminin gösterimiyle sona erdi. Filmler, 26 Mayıs’a kadar Cegerxwin Gençlik ve Kültür Merkezi’nde gösterilecek. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

‘Arabuluculuk’ tasarısı bu hafta Meclis’te görüşülecek

SONRAKİ HABER

Kaypakkaya Rize’de anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...